Este considerat "regele swingului la clarinet". Alin Constantiu s-a nascut pe 12 august 1939 si a murit pe 29 martie, la varsta de 72 de ani. A studiat vioara si clarinetul, terminand Conservatorul din Bucuresti cu specializarea clarinet. Intre anii 1990-2005 a fost angajat al Big Band Radio.

Alin ConstantiuFoto: Hotnews

Alin Constantiu a participat ca membru fondator al grupurilor "Marius Popp Quartet" si "Vocal Jazz Quartet" la Festivalul de Jazz Gottingen. A concertat in Germania, Ungaria, Cehoslovacia, SUA.

In ultimii ani a concertat alaturi de Johnny Raducanu si a fost liderul grupului "Remember '26". Grupul a promovat Dixieland-ul, un gen jazz-istic de o savoare si frumusete pe care nu numai initiatii o pot aprecia, fiind in acelasi timp Unicul Grup ce poate presta acest tip de jazz.

A concertat alaturi de Iancsi Korossy, Richard Oschanitsky, Jean Ionescu, Cristian Colan, Radu Maltopol, Eugen Ciceu, Marius Popp, Teodora Enache, Anca Parghel si a compus muzica de film.

A participat la festivaluri de jazz la Sibiu, Bucuresti, Nagykanizsa si Debretin, alaturi de Marius Popp, Gotingen, Minden, Hanover, Praga - alaturi de Marius Popp si Eugen Gondi.

A lansat CD-uri si LP-uri alaturi de Gica Petrescu, Cornel Popescu, Marius Popp, Johnny Raducanu, Teodora Enache, orchestra Electrecord, Big Band-ul Radio, Stefan Hrusca, Vasile Seicaru, Alexandru Andries, Stefan Banica Jr., Nicu Alifantis.

Alin Constantiu va fi inmormantat miercuri, 30 martie, la ora 12 la Cimitirul Belu din Capitala.