Varsta la care romanii devin parinti este din ce in ce mai mare. Si asta pentru ca, de cele mai multe ori, femeile se sperie ca nu vor avea suficienti bani sa-i ofere copilului tot ceea ce are nevoie si pentru ca pun pe primul plan cariera. Atunci cand, in sfarsit, au un copil, regreta ca nu au facut acest pas mai devreme.

Editorii site-ului families.com si-au intrebat cititorii tineri, care au ales sa aiba un copil devreme, ce i-a determinat sa faca acest pas. Motivele lor, in articol.

Cei care s-au hotarat sa faca acest pas s-au gandit la viitor. Daca fac copii de tineri, cand vor avea un pic peste 40 de ani, fiii sau ficele lor vor fi deja mari, iar ei, parintii, destul de puternici ca sa-i poata ajuta. O data cu trecerea timpului, devin o povara pentru copiii, care, cu cat sunt mai mari, cu atat se descurca mai usor.

Si-au ascultat inima. Au vazut ca se poate creaste o familie sanatoasa si fericita cu dragoste si bani putini. Pentru ei, viata nu se reduce la bani si cariera.

Si-au ascultat ceasul intern. Nu au tinut cont de parerile celorlalti si nu i-a interesat ca vor fi singurii din cercul de prieteni, care au un copil.

„Copiii ii tin tineri”. Daca este adevarata zicala, perintii vor ramane la varsta de 20 de ani pentru totdeauna. Important este sa nu uitati ca schimbarea face bine, iar copiii ii fac pe oameni sa se schimbe.

Parintii si copiii cresc impreuna. Parintilor le este usor sa-si aminteasca cum este sa fii copil, atunci cand cei doar douazeci de ani nu le umbresc amintirile. Nu-i mare lucru daca se coboara la mintea copilului, insa inseamna mult daca il inteleg ca asculta un anumit tip de muzica si se imbraca intr-un anumit fel.

Este mai usor pentru organismul mamei sa duca o sarcina la termen cand este tanara. In plus, copilul are mai putine sanse sa se nasca cu boli congenitale sau anomalii cromozomiale.

Acum sau niciodata? Si-au dat seama ca daca nu isi intemeiaza o familie la un moment dat, risca sa piarda pentru totdeauna aceasta sansa. O data cu inaintarea in varsta, le va fi din ce in ce mai greu sa aiba copii.

Legaturile cu vechea familie sunt inca destul de puternice. Daca-i fac la tinerete, parintii inca mai sunt in putere sa aiba grija de nepotei si, in acelasi timp, sa-si ajute copiii.