Jurnalistul american H.N. Mencken spunea ca o casa nu este un simplu adapost de tranzit; esenta ei consta in personalitatea oamenilor care traiesc in ea. Cu totii ne dorim ca spatiul in care locuim sa fie o imagine a propriei persoane, iar pentru asta avem nevoie de optiuni. Oferta liderului in profile decorative NMC Romania e indeajuns de vasta incat sa acopere orice dorinta de personalizare.

Ce numesti acasa? Iti plac spatiile elegante, cu decoratiuni florale si pilastri inspirati de arhitectura antica? Te vezi inconjurat de covoare cu modele complicate si mobilier din lemn masiv sau impotriva, esti o persoana care apreciaza simplitatea si aerul modern al amenajarilor interioare?

Indiferent de raspuns, casa in care locuiesti trebuie sa reprezinte ilustrarea ideii tale despre confort. Profilele decorative sunt punctul de la care incepe conturarea personalitatii casei tale chiar inainte de adaugarea mobilierului sau decoratiunilor. Stilul care ti se potriveste - clasic sau modern - e determinat usor de designul pe care il alegi. Iata cateva sfaturi despre cum profilele decorative pot contribui la innobilarea camerelor din locuinta ta:

Cornisele

De departe cele mai populare profile decorative, cornisele acopera spatiul dintre perete si tavan. Pot fi folosite pentru obtinerea unui aer elegant al camerei sau acoperirea unor eventuale imperfectiuni de imbinare intre cei doi pereti. Alese special pentru camera in care sunt montate, ele creaza senzatia de inaltime suplimentara, marind spatiul perceput al incaperii.

Rozetele

Rolul rozetelor este de a scoate in evidenta corpul de iluminat principal al camerei. Pot fi rotunde, ovale sau, in unele cazuri chiar rectangulare, astfel incat sa complimenteze candelabrul, lampa sau ventilatorul deasupra caruia sunt montate. Fixate in mijlocul tavanului, rozetele creaza senzatia unei axe centrale a incaperii.

Braurile

Braurile au un dublu rol. Montate la 80 cm deasupra podelei ele reliefeaza suprafata peretelui si o protejeaza de urmele lasate de spatarul scaunelor sau de clante. Pot fi motivul unor jocuri de culoare interesante si in acelasi timp o masca pentru cablurile electrice care traverseaza incaperea.

Plinte

Montate imediat deasupra podelei, plintele sunt de obicei profile decorative extrem de durabile astfel incat sa protejeze peretele de accidentari in partea inferioara. Ele fac legatura intre perete si podea si, din nou, corecteaza eventuale problemele de imbinare.