Daca vreti sa castigati multi bani, trebuie sa lucrati peste 12 ore pe zi si va luati gandul de la concediu, cel putin pentru o perioada. Exista insa un job foarte solicitant, care are avantajul sa va faca sa va simtiti in vacanta, desi lucrati la fel de mult ca si intr-o firma obisnuita. Despre ce este vorba? Aflati din articol.

1.Lucrand pe un vas de croaziera reusiti, teoretic, sa scapati de problemele financiare. In mare parte, pentru ca sunteti destul de bine platit si, traind pe vas, aveti mancarea si cazarea asigurate. Veti plati mici servicii din cand in cand, insa, la drept vorbind, aveti posibilitatea sa economisiti o mare parte din banii pe care-i castigati.

2. Vedeti lumea pe gratis. Lucrul pe vas aveti ocazia sa vizitati locuri la care multa lume nici nu viseaza. Este vorba de insule tropicale nespus de frumoase si unele dintre cele mai importante destinatii turistice.

3.Va extindeti orizonturile. Veti fi uimiti de cate lucruri noi sunt de invatat: despre diferite culturi, oameni, mancare, mod de-a trai etc.

4. Va veti face noi prieteni. Veti intalni tot timpul oameni noi si veti lega prietenii cu persoane din diverse colturi ale lumii. Unele pot fi foarte trainice, asemeni celor care se leaga intre doua persoane care au facut armata impreuna sau care au fost colegi de camera in facultate.

5. Va veti perfectiona cunostintele de limbi straine si abilitatile de comunicare. Engleza va fi floare la ureche.

6. Aveti ocazia sa fiti avansat. Persoanele muncitoare si ambitioase sunt intotdeauna promovate. Depinde numai de dumneavoastra cat de sus veti ajunge.

7. Nu aveti nevoie de viza sau de permis de munca. Aici este vorba in special de cei care vin din tarile Europei de Est, Asia, America Latina etc. Multora dintre ei le este aproape imposibil sa emigreze si sa lucreze in tari precum SUA, Canada sau Marea Britanie. Angajatorii va furnizeaza toate documentele necesare pentru a lucra pe vas.

8. Nu veti avea parte de vreme urata. Vasele de croaziera au ca destinatie locurile unde turismul este principala sursa de venit. Asta inseamna soare si plaja tot timpul anului. Unele curse sunt si spre nord, in Alaska, dar numai pe timpul verii.

9. Mancare buna. Toate vasele au cel putin 5 hoteluri si restaurante de cinci stele. Cu unele exceptii, angajatii au acces la ele.

10. Capatati experienta. Faptul ca lucrati intr-un domeniu in care se pune accent pe servicii de calitate va va folosi mai tarziu in cariera, indiferent de domeniul in care activati.