Raceala nu face diferenta intre cei care se imbraca subtire si cei care se infofolesc bine iarna. La fel ca si gripa, ea este cauzata de virusuri, iar felul in care ne imbracam nu face decat sa influenteze rezistenta organismului. Spre deosebire de raceala, care este provocata de peste o suta de tipuri de virusuri, gripa este cauzata de un numar redus. Asa se face ca exista vaccin doar pentru gripa, nu si pentru raceala. Cum ne putem feri de cea de-a doua, aflati din articol.

1. Aveti grija sa nu va scada imunitatea! Faceti exercitii, mancati sanatos, beti vitamina C si multivitamine. Unii sustin ca usturoiul, rosiile si ceapa tin guturaiul departe. Usturoiul este bogat in antioxidanti si este un mod sigur de a evita raceala. Exista o explicatie mai mult decat stiintifica: daca mancati usturoi, nu vor indrazni prea multi sa se apropie de dumneavoastra si astfel nu va veti virusa.

2. Dormiti bine. Organismul are nevoie de odihna. Toata lumea sufera din cauza somnului: trebuie sa ne trezim prea devreme sa mergem la munca sau la scoala, iar seara stam pana tarziu in fata televizorului. Nu uitati ca iarna ar trebui sa dormim mai mult. Daca nu apucati sa trageti un pui de somn in timpul saptamanii, incercati sa faceti acest lucru macar in weekend.

3. Beti multa apa. Apa curata organismul si va ajuta sa nu va imbolnaviti. Aceasta este si explicatia pentru care medicii recomanda foarte multe lichide si odihna atunci cand racim. Daca va hidratati corespunzator, veti mai ameliora simptomele bolii.

4. Spalati-va pe maini inainte de masa. Sapunul antibacterian nu tine virusii departe, dar daca obisnuiti sa dati mana cu oamenii, puteti lua virusul de pe mana cuiva si va ajunge in organism atunci cand mancati.

5. Mancati cate un pic de ciocolata neagra pe zi. Nu numai ca aceasta contine si antioxidanti, dar va va da si o stare de bine.

6. Faceti sport. Plimbati-va. Va va face bine sa luati o gura de aer rece. In plus, iarna, este mai bine sa va plimbati decat sa mergeti la sala.

7. Faceti tot posibilul sa va fie cald, dar aveti grija sa nu sa transpirati. Fiti atenti la temperatura din casa. Nu trebuie nici sa va imbracati cu 2 pulovere, dar nici sa stati ca intr-o sauna. Cand iesiti afara, este posibil sa raciti.

8. Faceti bai calde si relaxante sau dus. Apa calda va face sa va simtiti bine, va relaxeaza si va face sa va simtiti odihniti. Nu trebuie sa stati in cada cu orele, ci atat cat este nevoie sa va incalziti si sa va simtiti curati. Apoi va puteti imbraca intr-o pereche de pijamale confortabile.

9. Aveti grija sa va fie cald la picioare. Daca va este frig, cu greu va veti mai incalzi. Incaltati sosete groase daca este cazul sau o pereche de incaltaminte imblanita.

10. Puneti-va ceva pe cap cand iesiti afara. O palarie sau o sapca va va feri de frig, iar daca sunteti de parere ca nu vi se potriveste, incercati cu o esarfa, care sa va acopere capul, gatul si urechile.

Sursa: associatedcontent.com