Cand va treziti dimineata si vedeti ca afara este ceata sau ploua, mai ca va vine sa va intoarceti inapoi in pat si sa va reluati visul pe care l-ati intrerupt cand a sunat ceasul. Ei bine, nu va lasati coplesiti! Daca tot v-ati trezit de dimineata, este pacat sa nu profitati. Care sunt principalele avantaje ale trezitului de dimineata, cititi in articol.

1. Plecand devreme de acasa, nu riscati sa ramaneti blocati in trafic si reusiti sa ajungeti la timp la birou. Daca stati bine cu timpul, puteti chiar sa coborati din autobuz cu cateva statii mai devreme si sa mergeti pe jos.

2. Dimineata, productivitatea este maxima. Sunteti odihnit si, in plus, nu va distrage nimeni atentia. Cand vine seara, veti avea mai mult timp liber, pe care il puteti petrece cu familia si prietenii.

3. Programati-va intalnirile de dimineata. Va va fi mult mai usor sa ajungeti daca va treziti devreme. Daca ajungeti din timp, aveti vreme sa puneti la punct ultimele detalii.

4. Propuneti-va anumite tinte. Acesta este cel mai bun moment sa le treceti in revista si sa va hotarati ce mai trebuie facut pentru a le atinge. Mai mult, propuneti-va sa realizati ceva saptamana aceasta si, in fiecare dimineata, ar fi bine sa hotarati: ce ati putea face azi pentru a duce la indeplinire ceea ce v-ati propus. Si apoi, daca este posibil, sa faceti acel lucru la prima ora.

5. Aveti timp sa luati micul dejun. Nu se spune degeaba ca este una dintre cele mai importante mese ale zilei. Daca nu mancati de dimineata, la pranz va va fi atat de foame ca sunteti in stare sa mancati orice, fara sa va puneti intrebarea daca este o mancare sanatoasa sau nu. In plus, este si mai sanatos sa luati micul dejun linistit la masa, in loc sa mancati pe fuga, in drum spre serviciu sau la birou.

6. Aveti cateva minute libere si pentru un pic de sport. Daca nu faceti miscare acum, atunci cand? Putini sunt cei care ies devreme de la serviciu si care mai au chef sa faca sport. Daca scapati de exercitii dimineata, seara sunteti liberi sa va faceti programul dupa bunul plac.

7. Cei care se scoala tarziu pierd unul dintre cele mai frumoase momente ale unei zile: rasaritul soarelui. Este relaxant sa-ti bei cafeaua privind cum se coloreaza cerul si cum rasare soarele.

8. Va puteti bucura de liniste. Nu auziti zgomotul facut de masini, de aparatele de radio, nu se cearta vecinii. Orele foarte matinale sunt atat de linistite, incat va puteti pune gandurile in ordine, fara sa va intrerupa nimeni. Nici macar taraitul telefonului.

Sursa: bspcn.com