Legenda spune ca zeul Soare a trimis "grindina de aur" sa-i hraneasca pe oameni. Despre ce ingredient miraculos este vorba? Nici mai mult, nici mai putin decat despre porumb, care constituia pe vremuri hrana de baza a maiasilor, aztecilor si incasilor.

I s-a mai spus si "graul indian", pentru ca a fost adus in Europa pe timpul lui Columb.

Abia in secolul al XVI-lea a inceput sa fie cultivat de italieni si francezi, iar daca este sa vorbim de zilele noastre, porumbul a ajuns sa se numare printre alimentele care previn aparitia a doua dintre cele mai amenintatoare boli ale secolului nostru: cancerul si bolile cardiovasculare.

Contine foarte multe vitamine, fier, fosfor, zinc, potasiu si magneziu, care, prezent in cantitati mari, completează lipsa acestui element cauzata de bolile legate de imbatranirea organismului.

Iata o reteta de Salata de pui, porumb si rosii, usor de preparat, chiar si pentru cei care nu-si mai aduc aminte cand au intrat ultima oara in bucatarie.

1 conserva intreaga de porumb

1-2 bucati de piept de pui, taiat bucati

1 conserva rosii cherry, taiate pe jumatate

1 jumatate de ceapa verde taiata felii

2 linguri de otet de vin rosu

1 lingura si jumatate de ulei de masline

2 lingurite de suc de lamaie

1 lingura de marar proaspat tocat

1 lingurita de usturoi tocat

1 sfert de lingurita de sare

Scurgeti bine porumbul din conserva si amestecati-l cu toate ingredientele. Puneti-le apoi intr-un vas, la incalzit. Faceti la fel si cu o lipie, peste care adaugati salata verde si mai apoi celelalte ingrediente.

Pret cu aproximatie: in jur de 20 RON