Va uitati in stanga si-n dreapta si vedeti ca oamenii au afaceri infloritoare. E drept ca unii au plecat de la zero, insa cu timpul le-au pus pe picioare si dupa ani buni au ajuns sa prospere. Va uitati la ei si va intrebati: cum de le-a venit ideea sa faca asa ceva? Ati vrea sa va vina o idee geniala, sa faceti ceva iesit din comun, insa nu va trece nimic prin cap. Nu-i vorba aici numai de afaceri, ci de orice altceva care sa-i faca pe altii sa va invidieze pentru ca v-ati gandit la un lucru care lor nu le-ar fi trecut niciodate prin cap.

Ca sa va vina asemenea idei, trebuie, intai de toate, sa nu lasati totul la voia intamplarii. Antrenati-va mintea si fortati un pic norocul.

1. Cititi mult! Ar fi bine sa aveti permanent o carte in geanta, sa cititi in autobuz sau in metrou. S-ar putea sa va ia mult timp s-o terminati, insa va veti tine mintea ocupata. Ii veti da tot timpul o tema de gandire. Asta nu inseamna ca trebuie sa cititi numai carti. Cititi orice va cade in mana. Reviste, ziare, articole de pe internet. Nu va uitati doar la poze.

2. Ascultati-i si pe altii! Cand cineva vi se adreseaza, incercati sa vorbiti cat mai putin posibil. Ascultati si incercati sa intelegeti. Puteti trage cu urechea si la conversatiile acelora care vorbesc tare in locuri publice. De la toti aveti ceva de invatat.

3. Vedeti care sunt tendintele! Nu va chinuiti sa copiati ce fac altii. Incercati sa imbunatatiti ideile lor si sa obtineti ceva nou. Intoarceti-le pe toate partile si veti constata cu uimire ca ati obtinut ceva nou, care nu mai are nicio legatura cu vechea idee.

4. Fiti curiosi! Puneti intrebari! Cand vi se spune sa urmati caile traditionale, pe care toata lumea le considera corecte, intrebati-va daca este bine ceea ce faceti. De ce toata lumea crede acest lucru? Se pot face aceste lucruri si in alt mod? Puneti intrebari in legatura cu orice si s-ar putea sa va dati cateva raspunsuri care or sa va mire si pe dumneavoastra.

5. Evitati rutina! Daca veniti acasa pe acelasi drum, uneori este bine sa incercati si un alt traseu. Desi poate fi mai lung, un pic de varietate nu strica. Prin urmare, cititi si carti de alt gen, intrati pe site-uri noi, iesiti din rutina, incercati sa cunoasteti oameni noi. Gasiti idei noi in locuri noi.

6. Dezbateti ideile cu prietenii! Uneori, raspunsul lor poate genera idei noi. Este uimitor ce iese cand doi oameni isi pun mintea la contributie.

7. Fiti curiosi! Cereti-le oamenilor sa fie critici, sa va dea sugestii. Chiar daca unele va vor nemultumi, trebuie sa tineti cont si de ele. Cu siguranta vor fi cateva care va vor da de gandit.

8. Analizati-va viata pe care ati dus-o pana acum! Cine sunteti? Ce este important pentru dumneavoastra? Ce vreti sa realizati? Ce faceti bine si ce rau? La ce va pricepeti cel mai bine? Ce va doriti cel mai mult sa faceti? Analizati raspunsurile la aceste intrebari si va vor veni o gramada de idei noi.

9. Invatati din greseli! Desi unele pot fi jenante, este bine sa faceti greseli. Ganditi-va la cele pe care le-ati facut pana acum. Ce invatati din ele? Dar din ale altora?

10. Gasiti-va surse de inspiratie! Transformati orice in astfel de surse: internetul, discutiile cu prietenii si familia, natura. Iesiti din casa si uitati-va cu atentie in jur. Totul poate fi o sursa de inspiratie.

Surse: bspcn.com