Dupa Revelion, multi trec in revista anul care a trecut si incearca sa invete din greselile pe care le-au facut. Cei mai organizati pun pe hartie ce-si doresc sa schimbe in noul an. Site-ul about.com a realizat un top al hotararilor pe care le iau oamenii la inceput de an. Daca s-ar respecta cel putin jumatate ele, lumea ar deveni an de an mai buna.

1. Sa-si petreaca mai mult timp cu familia si prietenii

Sondajele de opinie recente arata ca la fiecare inceput de an, mai mult de jumatate dintre americani jura ca-i vor aprecia mai mult pe cei dragi si ca-si vor petrece mai mult timp cu familia. Isi propun sa se intalneasca mai des cu prietenii si sa cunoasca oameni noi. Munca nu trebuie pusa intotdeauna pe primul plan!

2. Sa faca miscare

Tot mai multi isi dau seama ca exista o legatura destul de stransa intre a face sport si a ramane sanatos. Studiile arata ca miscarea reduce riscul aparitiei unor forme de cancer, ne ajuta sa slabim sau sa ne mentinem greutatea corpului in limite normale, ne fereste de stres si prelungeste durata de viata. Pe scurt, exercitiile te ajuta sa arati bine si sa te simti bine.

3. Sa slabeasca

Statisticile arata ca mai mult de jumatate dintre americanii adulti sunt considerati supraponderali sau obezi, asa ca nu e de mirare ca slabitul este una dintre cele mai la moda hotarari luate de Anul Nou. Hotararea de a da jos un numar rezonabil de kilograme si efortul pentru indeplinirea acestei promisiuni sunt doi dintre cei mai importanti factori care asigura reusita unei cure.

4. Sa se lase de fumat

Chiar daca au incercat de nenumarate ori sa renunte la tigari, fumatorii inraiti nu trebuie sa se dea batuti cu una cu doua. In medie, un fumator incearca de patru ori pana reuseste sa se lase de tot. Poate anul acesta cereti ajutor de la specialisti.

5. Sa se bucure mai mult de viata

Cum milioane de persoane duc o viata agitata, foarte stresanta, nu-i de mirare ca "a te bucura de viata" a devenit unul dintre cele mai populare scopuri pe care le au oamenii la inceput de an. Cat vor reusi sa iasa din casa si sa incerce ceva nou depinde insa de fiecare in parte. Cel mai bine ar fi sa aveti nou hobby sau sa redescoperiti unul mai vechi. Mersul la teatru, la saloane de infrumusetare sau pur si simplu o plimbare prin parc, dupa serviciu, va scot din rutina si va scapa de stresul de zi cu zi.

6. Sa se lase de baut

Multi isi propun la inceput de an sa nu mai bea, insa putini reusesc sa faca acest lucru dintr-o data. Cel mai bine ar fi sa se lase treptat sau macar sa incerce sa bea cu masura.

7. Sa scape de datorii

Au fost banii o mare sursa de stres anul trecut? Alaturati-va milioanelor de oameni care-si propun ca anul acesta sa cheltuie cu masura. Chiar daca nu veti scapa cu totul de datorii, macar incercati sa nu mai faceti altele noi.

8. Sa invete ceva nou

Unii se gandesc sa-si schimbe meseria, sa invete o limba straina sau doar sa invete sa faca anumite lucruri singuri, fara sa mai ceara ajutorul altora. Fie ca se inscriu la un curs, fie ca citesc o carte, nu-i greu sa-si dea seama ca aceasta promisiune de Anul Nou este una dintre cele care pot fi respectate cel mai usor.

9. Sa-i ajute pe altii

Voluntariatul poate lua numeroase forme. Daca aveti de gand sa va petreceti timpul ajutand un copil sa-si faca temele sau dand o mana de ajutor la constructia unei case, cautati pe internet unul dintre ONG-urile care au nevoie de ajutorul dumneavoastra. Daca insa nu prea aveti timp, puteti face altceva: donati o parte dintre lucrurile care va prisosesc, in loc sa le aruncati la gunoi.

10. Sa fie mai ordonati

Unii isi propun sa faca mai des ordine in casa, altii, la birou, unde niciodata nu-si gasesc actele care le trebuie. Indiferent de ce va propuneti, este mai greu sa incepeti si apoi sa pastrati curat.