Brrrr…e frig afara! Multe persoane uita ca daca lor le este frig, este posibil ca acelasi lucru sa simta si animalul lor. In cele ce urmeaza va prezentam cateva sfaturi de ingrijire a animalului de companie pe perioada iernii.

  • Tineti-va pisicile in casa. Afara, felinele pot ingheta, se pot pierde sau pot fi furate, lovite si chiar omorate. De asemenea, trebuie sa tineti cont de faptul ca pisicile sunt foarte sensibile si se pot imbolnavi foarte usor daca intra in contact cu alte pisici sau caini bolnavi.
  • Nu ii scoateti lesa cainelui vostru niciodata cand este zapada sau gheata  pe jos si mai ales atunci cand viscoleste deoarece cainii isi pot pierde mirosul si astfel se pot pierde foarte usor. Cei mai multi caini se pierd iarna, drept pentru care fiti atent ca in permanenta la gatul lui sa se afle datele voastre de contact.
  • Stergeti-va cainele pe labe si pe burta dupa ce l-ati scos afara pe zapada, gheata sau lapovita. El poate ingera sare, anticongelanti si alte substante chimice in momentul in care isi linge labele. De asemenea, pernutele labelor pot sangera din cauza zapezii si ghetii.
  • Nu tundeti scurt cainele pe timpul iernii deoarece, cu cat are blana mai lunga, cu atat se incalzeste mai bine. Cand va imbaiati cainele pe timpul iernii, fiti siguri ca blana i s-a uscat complet inainte de a-l scoate la plimbare. Daca aveti un caine cu blana putina, cumparati-i o hainuta potrivita pentru a-l proteja de frig.
  • Nu va lasati niciodata animalul singur in masina. Masina poate fi comparata cu un frigider pe timpul iernii, drept pentru care animalul vostru poate ingheta sau chiar degera.
  • Catelusii nu tolereaza frigul la fel de bine ca adultii, de aceea este dificil sa ii scoateti din casa iarna. Daca catelusul vostru se dovedeste a fi sensibil la frig, va trebui sa il tineti in casa in aceasta perioada.
  • Cainele vostru isi petrece foarte mult timp afara? Atunci, suplimentati-i hrana, mai ales cu proteine, pentru a-l mentine sanatos.  
  • Asigurati-va ca animalul vostru de companie are un loc calduros unde sa doarma. Un cos pentru caini sau pisici, cu o patura sau o perna calduroasa, este perfect.