Pentru unele femei, cariera este mai importanta decat familia. Asa se face ca ajung sa aiba un copil cand deja au trecut de 30 de ani. Ce alte motive le mai determina sa amane momentul cand devin mame aflati din articol.

Unii considera ca daca au copii, au griji, asa ca prefera sa traiasca clipa si sa se bucure de cat mai multa libertate cat sunt tineri. Daca nu au copiii, pot petrece pana noaptea tarziu, pot calatori oricand si oriunde si isi pot face programul dupa bunul plac.

Multe femei prefera sa-si termine studiile si abia apoi sa devina mame. Nimeni nu zice ca este imposibil sa faca ambele lucruri simultan, insa le este foarte greu sa le faca pe amandoua bine.

Altele aleg cariera. Cred ca este mai intelept sa se asigure ca dispun de ceva bani inainte sa dea nastere unui copil, pentru ca o data ce il aduce pe lume, numai la munca nu le mai sta gandul.

Copiii sunt o responsabilitate prea mare, iar unii sunt de parere ca ar trebui mai intai sa se cunoasca pe sine si sa poata avea grija de propria persoana si abia apoi sa se angajeze sa aiba grija unui copil.

Timpul si experienta de viata le permite parintilor sa se inarmeze cu rabdare, ceea ce nu este tocmai un lucru de neglijat, avand in vedere ca un copil ii solicita foarte mult.

Este important ca oamenii sa-si asculte ceasul biologic. Daca acesta spune ca nu este inca momentul sa fie parinti, probabil ca asa este. Daca inca au intrebari fara raspuns cu privire la viata sentimentala, este destul de greu sa-si canalizeze energia in a fi parinti.

Trebuie sa tina cont si de ce le dicteaza inima. Cand nimic nu le reuseste, nu este bine sa urmeze retetele de succes ale altora. Daca nu viseaza sa aiba un copil, probabil ca nu este timpul.

Un alt motiv este si tineretea. O mama mai in varsta va savura momentele pe care le petrece cu copilul atunci cand este mic, fata de una tanara, care are, de obicei, alte preocupari.

Divortul afecteaza tot mai multe cupluri, asa ca multe femei nu se mai avanta cu capul inainte sa faca un copil. Uneori, este chiar indicat sa treaca o perioada mai mare de timp pana cei doi parteneri se cunosc indeajuns de bine sa intemeieze o familie.

Daca aveti de gand sa va intemeiati o familie dupa ce ati realizat tot ce v-ati propus, veti regreta mai putin. Insa daca sunteti genul de persona care isi pune intrebari de genul „dar daca ...” atunci ar fi intelept sa va traiti viata la maxim inainte sa incepeti una noua.