S-a zis cu viata de harem a porcusorilor de Guineea, a cateilor sau pisicilor. Potrivit unui proiect de lege aprobat de Senat, proprietarii animalelor de companie vor fi obligati sa le castreze. Daca doresc ca animalul sa ramana cu "setul complet", proprietarii acestora vor trebui sa plateasca o taxa anuala. Aceasta le va oferi dreptul la monta.

Proiectul a fost initiat din cauza numerosilor pui abandonati, rezultati din inmultirea irationala a animalelor de companie. Astfel, cei care vor obtine aprobare pentru reproducerea animalului, nu vor putea face o afacere din acest lucru, deoarece dreptul de reproducere va fi limitat la patru monte de-a lungul vietii femelei.

O alta prevedere a proiectului stipuleaza obligatia primariilor de a infiinta adaposturi pentru animale, atat de talie mare, cat si mica. Adaposturile vor fi alcatuite din camere de primire, camere de izolare si un tarc exterior, in care animalele sa se poata misca in voie.

In cadrul fiecarui adapost va trebui sa existe si un cabinet medical, cu cel putin un medic veterinar si un tehnician veterinar.