Barbieritul este un obicei stravechi, dar asta nu inseamna ca toti barbatii sunt maestri la asta. Kamil Ozturk, barbierul care l-a invatat pe Johnyy Depp cum sa foloseasca briciul pentru rolul sau din "Sweeney Todd", dezvaluieste trucurile pentru un barbierit perfect.

Care sunt pasii ce trebuie urmati pentru un barbierit eficient? Si care sunt cel mai intalnite greseli pe care le fac barbatii atunci cand se rad?

Geo F Trumper este un loc cu traditie: inca din 1875, londonezii vin aici sa se rada. In prezent, barbierul sef al GFT este Kamil Ozturk, care are 24 de ani de experienta in domeniu.

Printre invataceii care au venit sa "fure meserie" se numara si Johnny Depp. Acesta a venit la Ozturk spre a invata mai multe pentru rolul din "Sweeney Todd: barbierul diabolic din Fleet Street", sustine timesonline.co.uk.

"Depp e foarte timid, dar a invatat cu multa seriozitate", spune Ozturk.

Johnny Depp a invatat regulile de baza intr-o singura zi, urmand un curs pe care Trumper il pune la dispozitia barbatilor care vor sa afle mai mult despre ingrijirea personala.

Tehnica se ghideaza dupa 5 pasi:

  • Spalati-va obrajii cu apa fierbinte, apoi puneti-va pe fata un prosop caldut.Pregatiti-va tenul pentru ras, masandu-l cu un gel pe baza de glicerina sau crema hidratanta, intinzand-o in sensul invers de crestere al firelor de par. In acest fel, firele se vor ridica si vor putea fi taiate mai usor.
  • Pregatiti-va tenul pentru ras, masandu-l cu un gel pe baza de glicerina sau crema hidratanta, intinzand-o in sensul invers de crestere al firelor de par. In acest fel, firele se vor ridica si vor putea fi taiate mai usor.
  • Intindeti apoi crema de ras pe obraji, folosind degetele sau pamatuful care trebuie inmuiat in apa calda inainte. Puneti putina crema in palma, apoi frecati usor cu pamatuful, pana se creeaza o spuma bogata. Udati obrajii si folositi pamatuful cu miscari circulare.
  • Folositi o lama noua, care a fost incalzita in prealabil in apa calda, apoi radeti-va in directia cresterii firelor de par, avand grija sa clatiti des aparatul de ras. Nu va radeti niciodata in sens invers si incercati sa pastrati pozitia lamei perfect orizontala, pentru a evita taierea. Clatiti-va apoi cu apa rece si tamponati-va cu un prosop uscat.
  • Pentru ultimul pas, folositi un balsam dupa ras. Evitati produsele care contin alcool, pentru ca va usuca pielea si v-o irita. Pentru cele mai bune rezultate, apa de colonie ar trebui aplicata discret, dupa lobul urechii si pe partile laterale ale gatului, evitand zonele care au fost barbierite.

Urmariti clipul cu sfaturile lui Ozturk aici.