Este timpul sa vedem ce se poarta in materie de decoratiuni interioare. Avem la dispozitie o multitudine de stiluri si de accesorii, astfel incat amenajarea casei va fi floare la ureche. La capitolul culori, specialistii observa mutarea atentiei de pe negru pe gri, atat ca nuanta de sine statatoare, cat si in combinatie cu alte culori. Verdele este si el din ce in ce mai folosit, avand in vedere ca reciclarea este la moda.

Nuanta de gri nu s-a prea mai folosit o vreme, insa nuantele nisipului si ale granitului au un impact urias in acest an. Iar griul poate fi asociat cu orice culoare, de la portocaliul proaspat sau clasicul maro, pana la albul pur si verde-olive. Si movul merge bine in combinatie cu gri.

Cat despre materiale, se poarta cele placute la pipait, moi si ispitoare, cum ar fi catifeaua; iar daca va plac culorile vii, veti fi incantate de paleta cromatica larga a accesoriile pentru baie si dormitor.

"Verde" este o atitudine care trebuie sa se transforme mai degraba intr-un mod de viata decat intr-un trend, iar importanta sa majora a fost subliniata si in ultimele produse ale designerilor. Astfel, plasticul nu este bun pentru mediu, dar se dovedeste a fi folositor daca este reciclat si din el se fac alte produse, asa cum se intampla azi.

Pielea este in continuare la mare rang, dar cautati produse din piele artificiala, cu un design nou.

Lemnul, bambusul si pluta sunt resurse regenerabile care sunt la mare moda in materie de mobila si accesorii pentru podea: presuri, mochete sau covoare. Inca se mai poarte motivele vegetale: materiale cu imprimeuri florale sau frunze sculptate in lemnul mobilei.

Un aspect simplu si curat poate fi obtinut prin folosirea tesaturilor din fibre metalice si a mobilierului din pluta vopsita in nuante de gri sau bej. De asemenea, suprafetele lucioase aduc un strop de stralucire oricarei locuinte. Nu se mai poarta sticlaria clasica, reprezentata de forme stricte si ordonate, ci obiecte din sticla cu forme curbate, flexibile si curgatoare. Acestea merg foarte bine cu designul contemporan si dau un aer nou si surprinzator decoratiunilor traditionale.

Sursa: thenewstribune.com