Daca intotdeauna l-ati invidiat pe colegul de birou care este prieten cu toata lumea sau daca ati visat sa vorbiti in public, cu naturaletea unui politician - sa stiti ca mai intai trebuie sa scapati de timiditate! Iata cateva sfaturi care va vor fi de ajutor in situatia in care nu sunteti siguri pe ceea ce spuneti sau cum sa reactionati:

1. Incepeti ziua prin a va spune ca sunteti grozavi. Ati incercat sa stati in fata oglizii si sa va spuneti cat sunteti de nemaipomeniti? Acest lucru va genereaza sentimente pozitive, care va vor face sa va simtiti bine toata ziua. Trebuie numai sa incepeti dimineata cu dispozitia corespunzatoare.

2. Nu uitati: conteaza si modul in care va imbracati. Oamenii sunt mai increzatori in propria persoana atunci cand imbraca haine care le vin bine si care le mascheaza anumite defecte. In felul acesta, nu va veti simti stingher in fata celor care se imbraca bine. Ati observat vreodata cum pasesc vedetele pe covorul rosu, la Hollywood? Urmati-le exemplu: barbia sus, pieptul in fata!

3. Iesiti din casa si interactionati cu oamenii! Daca stati mai tot timpul inchis in casa cum vreti sa interactionati si sa intalniti alti oameni? Daca viata dumneavoastra sociala se limiteaza la cativa prieteni pe care ii cunoasteti din copilarie, inseamna ca nu va oferiti sansa sa va largiti orizonturile. Iesind din casa si cunoscand noi persoane este primul pas sa scapati de timiditate. Numai asa veti vedea cum este sa te simti bine in compania unui nou grup de prieteni.

4. Zambiti si incercati sa pareti relaxat in compania altora. Daca pareti rigid, ori daca stati cu bratele incrucisate, sunt semne clare ca nu vreti sa discutati si socializati cu ceilalti. Limbajul trupului spune multe despre ceea ce simtiti in acel moment. Daca tot timpul stati cu mainile-n san si nu zambiti, puteti da impresia ca sunteti nepoliticos, cand, de fapt, dumneavoastra incercati sa va depasiti timiditatea.

5. Fiti sinceri! Pentru a va invinge defectele, trebuie intai sa vi le recunoasteti. Infruntand adevarul, va puteti da seama cum sa actionati. Admitand ca sunteti timizi, intelegeti ca trebuie sa faceti mai multe.

6. Spuneti-le si altora ca sunteti timid. Multi dintre cei care “sufera”de timiditate evita contactul vizual si, din aceasta cauza, uneori pot parea aroganti. Recunoscand care-i motivul pentru care pareti atat de distanti, nu veti face decat sa interactionati mai bine cu oamenii.

7. Recompensati-va! De cate ori reusiti sa va invingeti timiditatea, faceti-va o mica placere. Amintiti-va ca trebuie sa va recompensati cand mai faceti cate un pas in depasirea timiditatii. Acest lucru va va motiva sa continuati lupta.

8. Folositi-va de ajutorul pe care vi-l ofera imaginatia. Atunci cand sunteti la un eveniment, inchipuiti-va ca sunteti acasa, unde va simtiti in siguranta. Incercati sa faceti acest lucru ori de cate ori va confruntati cu timiditatea.

9. Faceti-va o lista cu subiectele pe care ati putea sa le discutati cu anumite persoane. Va va ajuta sa pareti mai increzatori in propria persoana si veti reusi sa va descurcati mai bine intr-o conversatie.

10. Urmati cursuri pentru dezvoltarea personalitatii pe internet. Aici veti invata cum sa vorbiti, sa va imbracati si sa va comportati cu colegii, sefii si chiar cu prietenii. In urma acestor cursuri, veti fi mult mai increzatori in dumneavoastra si va veti simti mai bine in propria piele.

Sursa: howtotalkwithconfidence.com, solveyourproblem.com, ezinearticles.com