Toate persoanele isi iubesc cateii si pisicile, insa parul pe care acestia il lasa peste tot prin casa ne deranjeaza si reprezinta o problema. In ziua de astazi exista solutii pentru aproape orice, asa ca in cele ce urmeaza va prezentam cateva idei care v-ar putea ajuta in aceasta problema.

1. Benzi adezive

Acestea sunt excelente pentru suprafete mici. De asemenea, puteti folosi si role de curatat hainele de par, care sunt construite tot pe baza de benzi adezive.

2. Aspirator

Nu este o gluma. Aspirati cainele inainte ca acesta sa isi lase parul pe scaune, covoare sau pat. S-ar putea ca la inceput sa il deranjeze zgomotul facut de aspirator, insa pe parcurs o sa se invete si chiar o sa ii placa. La inceput, este bine sa il frecati pe spate cu un cap mic si neted de aspirator, fara ca aparatul sa fie in functiune.

3. Bigudiuri

Sunt excelente pentru zonele mici, fie ca sunt de plastic sau de sarma. Indepartati firele de par de cate ori va asezati pe scaun sau fotoliu pentru ca altfel riscati sa le puneti la loc.

4. Manusi de unica folosinta

Cele care au mici striatii in palma sunt cele mai bune. Stergeti cu palma covorul sau scaunul de cateva ori, iar parul se va aduna in gheme. Daca folositi manusile pe covoare din nailon, atunci s-ar putea ca mana sa vi sa se incalzeasca din cauza fortei de frecare.

5. Mop sau burete

Frecati locurile pe care a ramas par cu un mop sau cu un burete umed. Este bine sa aveti langa dumneavoastra un cos mic de gunoi in care sa puneti parul adunat, ca sa nu il imprastiati din nou.