Cand zici bucatarie coreeana zici bulgogi si kimchi (varza murata preparata intr-unmod special). Coreenii se mandresc ca au o hrana variata, foarte sanatoasa. Desi mananca destul de picant, bulgogi este o mancare dulceaga, delicioasa. Cum se traduce bulgogi? „Bul”inseamna foc, iar „gogi”, carne.

Ingrediente:

2 linguri de sos negru de soia

1 lingura de sos de soia light

4 linguri de zahar

8 cepe verzi taiate - doar partea alba

6 catei de usturoi tocati marunt

5 linguri de ulei de susan

1 kg de carne de vita macra, taiata felii cat mai subtiri

* Daca nu gasiti cele doua tipuri de sosuri de soia, puteti folosi unul simplu. Si carnea de vita poate fi inlocuita cu pui, porc sau chiar peste.

Preparare:

Amestecati toate ingredientele, cu exceptia carnii, apoi adaugati-o si pe aceasta si lasati-o la marinat timp de o ora. Incalziti ulei de gatit intr-o tigaie si adaugati bucatile de carne. Nu lasati carnea sa se prajeasca mai mult de un minut pe fiecare parte.

O data ce ati terminat de gatit carnea, trebuie servita destul de repede, pentru ca exista pericolul sa se intareasca, daca o lasati prea mult.

Cei care vor sa evite prajeala, pot prepara carnea si pe gratar. Se serveste cu orez cu bob lung si kimchi.

Sursa: asianonlinerecipes.com, koreanrestaurantguide.com