Cand zici paste te duci cu gandul la Italia. Cu timpul insa le-au adoptat si alte popoare, printre care si japonezii. Versiunea lor, numita paste japoneze, se spune ca ar fi mai usoara decat cea a italienilor. Japonezii au nu mai putin de 50 de stiluri de pregatire a pastelor. Iata o astfel de reteta.

Ingrediente pentru 6 portii:

500 g spaghete

500 g carne macra – se taie fasii cat mai subtiri

1/3 ceasca de sos de soia

1 ardei rosu – se taie felii

2 morcovi taiati rondele

2 buc. de ceapa verde – se taie rondele

Preparare:

Fierbe pastele, apoi scurge-le bine. Pune carnea intr-o tigaie uscata, la foc rapid. Daca incepe sa se lipeasca, adauga din cand in cand cate o lingura de sos de soia. Cand carnea este patrunsa, da focul mai mic si adauga sosul de soia, ardeiul, morcovii si ceapa. Apoi da focul tare si lasa-le pe aragaz inca 3 minute. Amesteca-le cu pastele si serveste-le.

Sursa: massrecipes.com