Visezi numai lucruri frumoase sau mai ai, din cand in cand, si cosmaruri? Visezi alb negru sau color? Chiar iti sunt persoanele din visele tale necunoscute? Daca ti-ai pus vreodata astfel de intrebari si nu ai cautat sau gasit raspunsuri, iti oferim noi cateva. Despre ce este vorba, vezi in articol.

Stimulii externi ne invadeaza visele – de exemplu, daca iti este foarte sete, mintea incorporeaza aceasta senzatie in vis. Asa se face ca vei incepe sa visezi ca bei un pahar mare de apa sau ca inoti etc.

Cei care renunta la anumite vicii au vise mai intense – de exemplu cei care au fumat o perioada lunga de timp si s-au lasat. Studiile au demonstrat ca dintre aproape 300 de fumatori care s-au lasat de fumat in urma cu 1 pana la 4 saptamani, 33% au avut cel putin un vis in care fumau.

In cele mai multe vise, subiectii se surprindeau fumand si aveau emotii negative puternice, se simteau vinovati si aveau o senzatie de panica. Se pare ca aceste vise erau rezultatul renuntarii la tutun, deoarece 97% dintre subiecti nu au visat nimic asemenator inainte.

Nu toti visam in culori - s-a constatat ca aproximativ 12% din populatie viseaza numai in alb si negru. Specialistii mai spun ca oamenii au teme comune, legate de locul de munca, de diverse experiente sexuale, ca sunt urmariti, ca se prabusesc, intarzie, zboara, au un accident de masina etc.

Visam doar ceea ce stim. Este adevarat ca in visele noastre apar o gramada de persoane necunoscute, insa trebuie sa stii ca nu sunt o inventie. Nu ni le imaginam noi. Sunt persoane pe care le-am vazut in realitate, iar fetele lor ne-au ramas in subconstient.

Criminalul din ultimul tau vis poate fi un tip care ti-a facut plinul la masina, inainte sa pleci acum cativa ani in concediu. Vezi o gramada de chipuri de-a lungul vietii, asa ca ai o gramada de materie prima pentru vise.

Copii nu se viseaza pana la varsta de 3 ani. Dupa aceasta varsta, pana la de 7-8 ani, incep sa aiba chiar mai multe cosmaruri decat adultii.

Orice fiinta umana viseaza, mai putin cele care au probleme psihice grave. Barbatii si femeile viseaza insa diferit si au reactii fizice diferite.

Si orbii viseaza - cei care au orbit pe parcursul vietii mai pot „vedea” diverse imagini in vise, insa cei care se nasc cu acest handicap viseaza ca aud sunete, simt mirosuri si emotii si isi folosesc simtul tactil.

Sursa: listverse.com