Dupa o zi intreaga petrecuta la birou, printre hartii si mobilier inchis la culoare, cand ajungi acasa ai nevoie de o schimbare. O camera colorata iti poate schimba total dispozitia. Iata cum ne sfatuiesc designerii sa ne coloram casa, fara sa cheltuim o avere.

Cand iti zugravesti dormitorul, vopseste un perete intr-o alta culoare! Daca in camera exista o nisa, si mai bine. Este alegerea perfecta pentru un plus de culoare. Poti alege una mai indrazneata, care sa contrasteze cu cea a celorlalti pereti, sau o nuanta mai inchisa decat a celorlalti pereti.

Pune cateva perne colorate pe ici pe colo. Nimic nu da mai multa culoare decat cateva pernute “aruncate” strategic prin camera. Chiar daca sunt de culoare inchisa, pentru canapeaua inflorata, ori foarte viu colorate, pentru cea uni, acestea vor da un plus de confort si vor fi o pata de culoare in camera.

Vopseste partea de jos a unui raft de carti! Specialistii recomanda sa folosesti doua culori sau chiar mai multe. Vopseste cadrul si partea exterioara cu o culoare, iar pe cea interioara, cu o alta culoare care sa contrasteze. Daca vrei sa atragi atentia, poti alege nuante diferite pentru fiecare placa.

O cuvertura lucrata manual sau o patura colorata, care acopera un pat sau un fotoliu, schimba aspectul unei camere. Alege o culoare care sa se potriveasca cu celelalte piese din camera. In plus, poate fi foarte utila cand te uiti la televizor sau cand te asezi sa citesti o carte.

Plantele de apartament si florile din vaza infrumuseteaza incaperea, ii dau culoare, parfum, personalitate si te fac sa te simti bine. Daca esti prea ocupat, alegeti o planta care nu necesita foarte multa atentie.

Alege un covoras colorat, pe care sa-l asezi in fata unui scaun sau sub masuta de cafea din sufragerie. Ar fi bine sa il asortezi totusi cu ceva din camera.

Incearca sa pui o oglinda mare pe un perete gol. Daca ai una cu o rama veche, ii poti vopsi rama intr-o culoare deschisa. Oglinda va reflecta culorile din camera, va lumina incaperea si va da impresia de spatiu.

Chiar si cateva fotografii inramate pot transforma o camera monotona, intr-una vie, plina de culoare. Totul depinde de cum alegi ramele. Important este sa fie viu colorate.

Sursa: about.com