Pentru ca forta de munca feminina a crescut mult de cateva decenii incoace, impartirea sarcinilor in cuplu este din ce in ce mai necesara. Faptul ca barbatul se implica in activitatile casnice si are grija de copii poate duce la imbunatatirea vietii sexuale a cuplului, sustine un studiu.

Studiul, realizat de organizatia Council of Contemporary Families, sustine ca din ce in ce mai mult, ambii parteneri au slujbe solicitante, ramanand tot mai putin timp pentru ingrijirea casei si a copiilor.

Din aceasta cauza, implicarea partii masculine in activitatile casnice tinde sa creasca si ea. Ce rezulta de aici? Scaderea sentimentului de impovarare resimtit de sotie, - nevoita sa faca fata atat sarcinilor profesionale, cat si casnice -, implicit cresterea satisfactiei matrimoniale si imbunatatirea vietii sexuale.

Conform mediafax.ro, Scott Coltrane, co-autor al studiului, sustine: "De obicei, sociologii nu se ocupa de astfel de lucruri, insa terapeutii spun ca exista o legatura directa intre faptul ca barbatii fac mai multe lucruri in casa si frecventa raporturilor sexuale".

"Femeile spun ca resimt mai multa atractie sexuala si mai multa afectiune pentru sotii care participa la sarcinile menajere", explica si psihologul Joshua Coleman.

In SUA, rezultatele unui sondaj la nivel national au aratat ca ideea de egalitate intre sexe in cadrul familiilor tinde sa fie din ce in ce mai acceptata.