Daca de azi intram in Postul Pastelui nu inseamna ca spunem adio mancarurilor gustoase. Timp de 7 saptamani, ai voie sa consumi legume si fructe dupa pofta inimii. Trebuie numai sa vrei sa le prepari.

Ingrediente pentru 4-6 portii:

½ ceasca de ulei de masline

4 catei de usturoi taiati

1 kg de ciuperci

½ ceasca patrunjel taiat fin

1 ½ ceasca de vin alb sec

¼ ceasca de suc de lamaie, proaspat stors

2 linguri si 2 lingurite de otet de vin

6 cuisoare intregi

2 funze de dafin

Mod de preparare:

Incinge uleiul intr-o tigaie, la foc domol. Adauga usturoiul si lasa-l 6 minute, pana se rumeneste. Scoate-l si da focul un pic mai tare. Adauga ciupercile si patrunjelul si lasa-le 8 minute, pana capata o culoare aramie. Da focul mic. Adauga apoi si restul ingredientelor, acopera vasul cu un capac si lasa totul pe foc timp de 5 minute. Pune sare si piper dupa gust. Lasa amestecul la temperatura camerei pana se raceste, apoi pune-l intr-un castron si baga-le la frigider. Scoate-l dupa 2 zile si nu uita sa scurgi ciupercile inainte de a le servi.

Sursa: epicurious.com