Animal Planet International anunta lansarea celei mai recente initiative, "Animalele salveaza planeta" – o serie de scurt-metraje originale si informative , care isi propun sa aduca un omagiu naturii si totodata sa o protejeze. Filmuletele vor fi difuzate in luna martie, ajungand in mai bine de 200 milioane de locuinte din Marea Britanie, Europa, Asia, SUA, America Latina, Orientul Mijlociu si Africa.

Fiecare scurt-metraj de animatie include diverse “ponturi” oferite de animale, care ne invata cum sa adoptam un stil de viata ecologic. Animalele sunt prezentate in habitatul propriu, demonstrand cum fiecare dintre noi poate sa schimbe cumva lucrurile, daca adopta un stil de viata mai ecologic.

Seria a fost produsa pentru Animal Planet de studioul premiat cu Oscar, Aardman Animations (Wallace & Gromit; Chicken Run). “Animalele salveaza planeta” este o serie de unsprezece scurt-metraje (avand durate cuprinse intre 20 si 40 de secunde), cu personaje animate confectionate din plastilina.

In contextul in care oamenii continua sa afecteze mediul inconjurator si habitatul diverselor specii de animale, animalele vor oferi “ponturi” utile despre cum ar putea sa adopte un stil de viata mai curat, sustine un comunicat.

Printre aceste animale se numara un pinguin care descopera ca poate fi scutit de multe eforturi daca foloseste becuri cu consum redus de energie; o vacuta care afla ce impact are propriului gaz metan asupra mediului; si un mops care isi da seama ca, deconectand seara toate aparatele electrice, va reusi in sfarsit sa doarma mai bine peste noapte. Fiecare personaj amuzant dezvaluie ca, modificandu-ti doar intr-o mica masura stilul de viata, putem incepe si tu sa produci schimbari majore.