Cateodata, relatiile de familie pot fi tensionate. Daca ajungi insa, in timp, sa o ai de partea ta pe mama partenerului tau, viata ar putea sa-ti fie mult mai usoara. Iata sapte sugestii prin care ai putea imblanzi destul de mult gura soacrei.

Pasul 1

Incearca sa iti intelegi soacra, este absolut esential. Probabil ca mama partenerului tau a fost, pana sa apari tu, femeia pusa pe locul 1 in familie. Nu doar ca invadezi spatiul acestei familii, dar ii mai iei si locul Mamei atunci cand partenerul tau are nevoie de un sfat sau un umar pe care sa planga. Lucrul acesta este destul de greu de acceptat de catre mamele posesive. Incearca sa te pui in locul ei.

Pasul 2

Comunica. Orice ar fi, discuta totul cu soacra ta, pentru ca cea mai buna metoda de a rezolva tensiunea dintr-o relatie este sa ii descoperi sursa. Pentru ca soacra se simte amenintata de tine, tinde sa mearga la extreme: ori dispare de tot din peisaj, ori isi baga nasul in relatia ta oricat de des poate. Pastreaza un dialog deschis si vei vedea ca astfel poti evita o multime de certuri, tensiune si stres care nu sunt necesare.

Pasul 3

Fa-i complimente. Da, pare un soi de linguseala si poate chiar si este pe alocuri, dar este vitala pentru relatie! Nu uita ca tu iei locul persoanei de care partenerul tau are nevoie cel mai mult. Acesta este un semnal de alarma pentru soacra, aratandu-i ca nu mai este nici atat de tanara, nici atat de indispensabila cum era inainte. Ajut-o sa isi pastreze increderea in sine prin complimente referitoare la calitatile pe care le are.

Pasul 4

Ai rabdare. Traiesti intr-o societate incapatanata, in care inveti ca trebuie sa te misti rapid si sa obtii rezultate imediate. Schimba-ti atitudinea aceasta atunci cand vine vorba de soacra ta. Las-o sa faca lucrurile asa cum stie, la urma urmei, are mai multa experienta decat tine. Adu-ti aminte ca nu este sfarsitul lumii daca puiul de la cuptor nu e gata atunci cand crezi tu ca ar fi trebuit sa fie. Nici nu va pica cerul pe voi daca fiul tau nu a dormit la pranz atunci cand a fost in vizita la bunica. Relatia ta merita putina rabdare si intelegere.

Pasul 5

Nu mai pune la inima. Multe relatii se distrug din cauza ca soacrele fac remarci rautacioase si se plang despre stilul de viata al partenerului sau despre felul in care acesta rezolva lucrurile. Cunosti expresia "isi bate joc de oameni doar pentru ca asa se simte mai bine"? Repeta-ti asta in gand, pleaca de acolo, gandeste-te daca are sens sa ii intorci replica si data viitoare cand iti vezi soacra, pur si simplu ia-o de la inceput.

Pasul 6

Impartasiti amintiri. Soacra are ceva ce sotiile nu detin: cheia catre copilaria fiului ei, precum si tot felul de intamplari din trecutul lui. Asta inseamna ca soacra este o sursa inepuizabila de povestiri si aventuri. Poti afla, astfel, lucruri pe care nu le stiai pana acum despre partenerul tau si, in acelasi timp, creezi un mediu destins alaturi de soacra ta. De obicei, mamele sunt foarte dispuse sa vorbeasca despre copiii lor si cat de mandre sunt de ei.

Pasul 7

Cere-ti scuze. Daca lucrurile merg prost, ingroapa-ti putin mandria si spune ca iti pare rau. Tu te vei simti mai bine, la fel si partenerul tau. Ce sa mai vorbim despre soacra, care se va simti excelent (fara indoiala, orgoliul ii va fi gadilat).

Sursa: ehow.com