Oamenilor le este teama de divort. Fie pentru ca nu vor sa ramana singuri, fie ca se lasa convinsi de prieteni si de familie ca ar trebui sa mai incerce, se incapataneaza sa continue o relatie care s-a terminat demult. Cand este cazul sa spui stop si s-o iei de la capat? Iata recomandarile psihologilor:

10. Cand nu mai ai chef sa-ti petreci timpul alaturi de partenerul tau. Este o povara cand vine vorba sa stai de vorba cu partenerul. Cand petreceti un pic de timp impreuna, te simti ca un ocnas care asteapta eliberarea.

9. Incepi sa-ti compari partenerul cu altii. Acest lucru se intampla mai ales atunci cand incepi sa te uiti dupa alte persoane. Daca te surprinzi ca te gandesti la trasaturile altora, la ce calitati deosebite au, iar partenerul tau nu va fi niciodata asa, ar trebui sa-ti reevaluezi relatia.

8. Iti critici tot timpul partenerul. Daca te enerveaza ca sotul tau nu-si asorteaza niciodata imbracamintea sau ca sotia se machiaza prea tare, ori ca nu ia in serios anumite lucruri, nu inseamna ca este vina lor. Tu ai o problema. Cei care sunt inca indragostiti trec cu vederea aceste detalii. Daca ai astfel de probleme, probabil ar trebui sa cauti o portita de scapare.

7. Vrei cu orice pret ca partenerul tau sa se schimbe. De cele mai multe ori, cei care cauta stabilitatea intr-o relatie isi dau seama ca acest lucru nu este de ajuns. Asa ajung sa creada ca se plictisesc de moarte si tanjesc dupa "schimbare", viseaza sa li se intample ceva care sa-i scoata din monotonie.

6. Iei legatura cu fostii iubiti. Iti amintesti de ziua lor si le dai un telefon, iesiti in oras sa mai stati de vorba ... Ideea este sa fii sincer cu tine insuti: de ce faci acest lucru dupa atatia ani? Ai uitat de ce v-ati despartit cu ani in urma?

5. Glumele lui / ei nu mai sunt deloc amuzante. Sigur ca le-ai auzit pana acum de o mie de ori, insa cei care sunt indragostiti trec cu vederea acest lucru. Inca mai cred ca partenerul lor are umor, nu ca este penibil.

4. In relatia voastra, tie iti revin toate sarcinile. Relatiile trebuie sa aduca beneficii ambilor parteneri. Daca se intampla numai in cazul unuia, inseamna ca ceva merge prost. Daca numai unul face piata, curatenie si mai are si grija de copii, iar celalalt doar se uita la televizor si se joaca pe calculator, inseamna ca relatia nu are cum sa dureze prea mult.

3. Tot timpul gasesti un motiv sa-i implici si pe altii in activitatile pe care odinioara le faceati numai voi. Asta arata ca nu vrei sa mai fiti singuri unul cu altul. Desigur, vrei sa-ti petreci putinul timp pe care-l ai si cu prietenii, insa, daca niciodata nu ai un moment de intimitate, ori singurul timp cand sunteti impreuna este cand dormiti, probabil ca aveti o problema de cuplu.

2. Prietenilor tai nu le place sa fii in preajma cand esti impreuna cu partenerul tau. Nu inseamna ca nu-l suporta, ci ca nu vor sa va mai vada certandu-va.

1. Esti mai tot timpul nemultumit. La inceput, pare ciudat, insa gandeste-te cum te simteai cand te-ai cunoscut cu partenerul tau. Era minunat. Te simteai bine si ti se parea ca totul in jur este minunat. Trebuie sa existe o explicatie pentru faptul ca tot timpul esti morocanos si nimic nu-ti mai convine.

Sursa: kissmegoodnight.com