Slava Domnului ca exista scenele de sex din filme! Inca de pe vremea filmului mut ne tot pun pe jar. Secretul este insa sa nu iti compari niciodata propria viata sexuala cu cea prezentata de Hollywood, in care fiecare detaliu se potriveste la fix si unde totul merge ca pe roate. Indiferent de ceea ce primesti acasa, sexul hollywoodian te poate face sa te simti cu un pas in urma, asa incat, doar de distractie, am demontat cele mai mari mituri sexuale promovate de Hollywood, aratand motivele pentru care "realitatea bate filmul". In sensul bun :)

Mitul nr.1: Femeile au orgasm in trei secunde

In majoritatea filmelor se intampla acest lucru, insa Jenna (35 de ani) a fost enervata in special de scena din filmul "Catch&Release" (cu Timothy Olyphant si Jennifer Garner, 2006). Aici, totul se petrece repede-repejor in baie: "El o sprijina de cada, iar ea termina in doi timpi si trei miscari. Hai sa fim seriosi!", spune Jenna.

Unde a disparut preludiul? Dar "luatul incet"? Cele mai multe femei nu pot avea orgasm, pur si simplu, in cateva secunde. "Mie mi s-a intamplat o singura data si sunt activa sexual de 21 de ani", spune Kelly (39). "In viata reala, femeile nu sunt pregatite sa faca sex in doua minute si nu e de mirare ca unii tipi nu inteleg de ce ne ia atat de mult ca sa intram in atmosfera", mai spune Kelly.

Mitul nr. 2: In fiecare dintre noi exista o stripteuza care abia asteapta sa iasa la iveala

Acum circa 10-15 ani, nu prea se obisnuia ca o actrita sa se dezbrace in fata camerei, gandeste-te doar la ce precedent a creat Demi Moore in "Striptease". Dar acum, spune-ne care actrita tanara nu a incercat macar o data rolul stripteuzei? Natalie Portman in "Closer", Elisha Cuthbert in “The Girl Next Door,” Rose McGowan in “Grindhouse,” Lindsay Lohan in “I Know Who Killed Me.”

"Aveti idee cate filmulete cu stripteuze si-a descarcat prietenul meu de pe Youtube?", intreaba Anna, 30 de ani. "Cum as putea sa concurez eu cu ele?!"

Dar hai sa ne oprim o secunda si sa ne gandim ce presupun de fapt acest dans "spontan": "Trei ore de cursuri de dansat la bara si sunt plina de zgarieturi peste tot... Sunt ca o vanataie pe doua picioare", s-a plans Lindsay Lohan.

Desigur, ai dreptul sa nu vrei vreodata sa faci striptease, insa daca esti genul ambitios care pur si simplu trebuie sa incerce, iata cateva sfaturi venite de la trei "iepurasi" Playboy:

  • Nimeni nu arata sexy atunci cand isi scoate jeansii stand in picioare. De fapt, cam niciun fel de pantaloni nu te ajuta daca vrei sa faci striptease. Trebuie sa fie neaparat o fusta sau o rochie!
  • Alege-ti un cantec dinainte si exerseaza de cateva ori
  • Poarta haine cu multi nasturi, astfel incat sa nu iti termini numarul in cateva secunde
  • Tocurile, fara discutie, te fac sa arati sexy
  • Leganatul soldurilor in timp ce iti deschei incet nasturii este de fapt singura miscare de care ai nevoie

Mitul nr. 3: Este mult mai sexy sa te "prostesti" in locuri ciudate

Acolo, la Hollywood, nimeni nu raceste stand in ploaie ("The Notebook", "Match Point"), nimeni nu sta incomod pe pian ("Pretty Woman"), pe trepte ("A History of Violence") sau pe sinele de tren ("Notes on a Scandal"). Daca ne intoarcem la viata reala, putine femei pot avea un orgasm atunci cand se afla la kilometri departare de un pat cald (sau macar o canapea).

"Odata, eu si prietenul meu am incercat sa facem sex in parc, sprijiniti de un copac. Probabil ca ne uitasem la prea multe filme, dar simteam ca viata noastra sexuala devenise cam plictisitoare. Ei bine, sa trec la actiune sprijinita de o scoarta zgrunturoasa care ma zgaria continuu pe spate a fost "hot" cam trei secunde. Dupa asta, nu ma puteam gandi decat la cat de rau ma doare spatele si cum s-ar putea sa fim prinsi de vreo patrula", spune Janice (34).

Daca tot ai de gand s-o faci undeva prin ploaie sau in tren, iata doua ponturi:

  • incepeti preludiul atunci cand sunteti acasa, asa incat amandoi sa fiti intrati in atmosfera odata ajunsi in locul cu pricina.
  • poti purta o rochie, fara nimic pe dedesubt, astfel incat sa te poti acoperi imediat daca trece cineva.

Mitul nr. 4: De fiecare data, cei doi termina in acelasi timp

Daca ai vazut show-ul "Californication", ai observat probabil personajul lui David Duchovny: e beat mai tot timpul si nu misca un deget cand e in pat cu cineva. Cu toate astea, reuseste sa obtina, de unde-de neunde, un orgasm simultan la fiecare aventura de-o noapte.

Regizorii de la Hollywood vor, probabil, sa te faca sa crezi ca orgasmul simultan e doar o chestiune de timp, cam ca si prinsul autobuzului. In viata reala insa, rar se intampla acest lucru. "Asta m-a enervat la show-ul 'Tell me you love me'", spune Emily (38), "tanarul cuplu, Hugo si Jamie, termina amandoi in acelasi timp, chiar si cand au doar o partida scurta, in masina".

Mitul nr. 5: Nimeni nu face pauza ca sa-si puna prezervativul, nici macar in cazul aventurilor de-o noapte

Ia gandeste-te: cand ai vazut la tv un cuplu care sa vorbeasca despre protejare inainte de a sari in pat? Probabil ca "Knocked Up" e singurul film in care se aminteste de existenta prezervativelor. In cele mai multe productii insa, personajele fac sex fara a se proteja, uneori nestiind nici macar numele partenerului.

Asta se intampla de la filmele siropoase in genul "Love Actually", pana la cele de actiune, precum "Femme Fatale" sau "The Departed" ("Cartita"). "Daca cineva ar arata-o pe Eva Mendes sugerand ca trebuie sa folosesti un prezervativ, atunci probabil ca nici mie nu mi s-ar mai parea asa ciudat sa-l folosesc", spune Claire, 22 de ani.

Mitul nr. 6: Toata lumea arata bine in timp ce face sex

Aici, cel mai bine se incadreaza scenele dulcegaroase din "Shakespeare in Love" sau "The Holiday", insa nici cu Halle Berry nu ne e rusine: in renumita scena de sex din "Monster's Ball", lui Halle nu i s-a clintit nici macar un fir de par. "Hai sa fim seriosi!", spune Katherine, o casnica in varsta de 36 de ani: "De cele mai multe ori, umbli prin casa imbracat in tricou si pantaloni si cu toate astea, se intampla!".

Cum e in timpul actului? "De cele mai multe ori, am nevoie de o epilare si sunt sigura ca arat la fel de congestionata ca si sotul meu", spune Katherine. Asta nu inseamna insa ca nu e incitant, de fapt cam asta lipseste din scenele hollwoodiene: faptul ca, in astfel de momente, se creeaza cele mai intense legaturi: "Nu conteaza cat de stresati suntem inainte de a face dragoste... Atunci cand se intampla, suntem amandoi emotionati ca niste copii de liceu". Cu asemenea trairi, cine mai are nevoie de aparat de ras?

Mitul nr. 7: E asaaa de bine sa faci sex stand in picioare!

"Am incercat asta si cam asa stau lucrurile: el trebuie sa se gheboseasca intr-un mod ciudat, nu exista nicio coordonare si cu cat e mai mare diferenta de inaltime dintre voi, cu atat situatia e mai incomoda. Chiar nu reusim sa intelegem cum de Keira Knightley si James McAvoy au reusit sa aiba orgasmul acela fenomenal in 'Atonement'. A, da, atentie si la sexul la dus: aluneci, iar suportul acela pentru prosop nu e chiar atat de bine infipt in perete pe cat pare". Cel putin asta sustine Jenna: "Despre sexul in picioare, am doar doua cuvinte de zis: noada julita".

Mitul nr. 8: Cand ai indoieli in privinta partenerului, apelezi la frigider

Poate suna cinic, dar cand ne gandim la mancare si la sex (da, ne referim la "Noua saptamani si jumatate"), nu ne vine in cap decat o piele lipicioasa, pe care se strang toate scamele, si o tona de lenjerie de spalat.

Nigella Lawson, renumita pentru emisiunile ei gastronomice, a spus de curand: "N-am inteles niciodata chestia asta cu turnatul siropului de ciocolata pe cineva. Ok, inteleg daca este vorba de cineva care nu prea te intereseaza in mod special, asa ca folosesti mancarea ca un fel de artificiu. Pentru mine insa, mancarea si sexul nu se vor asocia niciodata". Asadar, dati-ne sex si dati-ne si ciocolata (da, in aceasta ordine), insa nu in acelasi timp, va rugam.

Sursa: msnbc.msn.com