Nu stii ce mancaruri de post sa mai gatesti? Incearca una pe baza de legume si fructe. Salata de conopida cu portocala este numai buna pentru cei care au nevoie de vitamine.

Desi te-ai putea intreba ce legatura au citricele cu legumele, afla ca tocmai portocala si tarhonul ii dau o aroma deosebita acestei salate.

Ingrediente:

1/3 ceasca de ulei

1/4 ceasca de suc de portocala

2 linguri de otet

1/2 lingurite de frunze uscate de tarhon

un varf de lingurita de piper

1/2 lingurita de sare

2 cesti de buchetele de conopida

2 dovlecei taiati felii

1/2 ceasca de ceapa verde tocata

200 g de legume congelate

Mod de preparare:

Pune intr-un vas sucul de portocala, otetul si tarhonul, plus sarea si piperul. Amesteca-le bine pana se omogenizeaza.

Fierbe conopida in apa clocotita, scoate-o, scurge-o si pune-o intr-un vas mare. Pune sosul peste ea si amesteca. Legumele congelate se calesc un pic apoi se pun impreuna cu restul ingredientelor, in afara de ceapa verde, peste conopida.

Amesteca totul bine, acopera vasul si da-l la frigider timp de 2 ore. Cand se scoate, se pune ceapa tocata, se mai amesteca o data si poate fi servita.

Sursa: cauliflowers.com