Tolstoi, Dickens, ZZ Top sunt cunoscuti nu doar pentru realizarile lor, cat si pentru barbile pe care le-au purtat. Toti barbatii au incercat, macar o data in viata, barba sau mustata; unora le sta bine, iar altii ar apela, mai bine, in continuare la aparatul de ras.

Intrebarea este cum sa iti alegi tipul de barba care sa te avantajeze pentru ca, pe viitor, oamenii te vor asocia cu aceasta imagine. Afla in continuare pasii pentru a-ti lasa barba, precum si ce transmit ciocul, barbisonul si mustata despre tine.

1. Analizeaza-ti forma fetei. Desigur, stii cum arati, pentru ca te uiti in oglinda de mai multe ori pe zi, insa acum incearca sa-ti imaginezi cum ai arata cu o barba stufoasa. Ai fata rotunda? Maxilar proeminent? Gura iti este mica? Sunt detalii importante de care e bine sa tii seama atunci cand iti alegi un anumit tip de barba.

2. Nu te mai barbieri. Deloc. Unii barbati, desi isi lasa barba sa creasca, nu se pot abtine sa se mai barbiereasca macar pe margini, din cand in cand. Daca intervii acum asupra formei barbii, probabil n-o vei mai putea modela asa cum vrei in urmatoarele saptamani.

3. Dupa doua saptamani, ai trecut deja prin toate stadiile posibile de mancarime si probabil ca deja arati de parca ai fi murdar pe fata. Toti arata asa, e in regula. E doar un stadiu in care ti se pare ca nu arati cum trebuie, ca nimic nu se potriveste si ca nu dai bine in public...cam ca in adolescenta. Deci, ai rabdare si nu iti face griji.

4. Studiaza-ti din nou fata si vezi unde creste mai mult par. Unii au o mustata stufoasa, altii perciuni bogati. Vezi care sunt "punctele forte" si da-le o forma.

5. Contureaza-ti barba. Daca vrei sa-ti lasi o barba ca a lui ZZ Top, ar fi o idee buna sa-ti barbieresti pometii si portiunea de pe gat, pana la marul lui Adam. Iti poti lasa o barba lunga doar daca parul iti creste egal, fara a avea portiuni mai golase ca altele.

Daca ai fata rotunda, poti lasa o barba foarte scurta pe pometi, in comparatie cu restul obrazului, unde ar trebui sa fie putin mai lunga. Astfel, fata iti va parea mai alungita. Acelasi efect il are si barbisonul, mai ales daca barba nu prea iti creste pe obraji.

Clasificarea tipurilor de barba dupa varsta:

  • Mustata si ciocul merg daca ai intre 19 si 49 de ani.  Aceasta combinatie spune: "Da, sunt oarecum libertin, dar nu te lasa pacalit de aerul asta, pentru ca sunt, de asemenea, matur si cu picioarele pe pamant". Odata ce un barbat a trecut de 50 de ani, nu prea mai e nevoie sa dea senzatia de hipiot, pentru ca a trecut deja de floarea varstei.
  • Ciocul e indicat daca ai intre 18 si 34 de ani. O portiune de par care iti acopera barbia si coboara spre piept va spune despre tine: "Sunt cool, imi place sa ma distrez si sunt un pic imatur". Ti se potriveste daca-ti place sa mergi prin cluburi, sa dansezi si sa agati femei. Merge o anumita vreme, dar nu ar trebui purtat o viata intreaga. Bucura-te de stilul acesta, dar nu uita sa te si maturizezi un pic dupa o vreme.
  • Barbisonul si mustata - de la 23 de ani in sus. Cei care isi aleg acest stil trebuie sa fie atenti sa-l si respecte, pentru ca acesta va spune despre ei: "Sunt rau si smecher, o stiu si eu, o stii si tu. Sunt un tip de gasca, dar nu vrei sa ma calci pe coada".
  • Mustata - de la 21 de ani in sus. Mustata va spune despre tine: "Sunt cel mai tare, nu ma intereseaza ce crezi tu".

Sursa: ehow.com, beardstylings.com