Persoanele care au ganduri sinucigase gasesc pe internet mai multe sfaturi despre cum sa isi puna capat vietii, decat despre cum sa renunte la aceste idei, potrivit unui nou studiu, informeaza inthenews.co.uk. Cercetatorii de la universitatile Bristol, Oxford si Manchester au cautat informatii cu privire la metodele de sinucidere, folosind patru dintre cele mai cunoscute motoare de cautare.

Ei au accesat aproximativ 250 de site-uri care promoveaza sinuciderea, numarul total al site-urilor existente fiind insa de doua ori mai mare.

Aproape o cincime dintre site-uri (90) erau dedicate suicidului, iar jumatate dintre acestea incurajau sau promovau sinuciderea. Treisprezece la suta dintre site-uri (62) erau concentrate pe prevenirea suicidului si ofereau sprijin persoanelor care aveau astfel de ganduri si doar 12% (59) erau total impotriva acesteia.

In urma cautarii pe MSN, a rezultat cel mai mare numar de site-uri care previn sinuciderea si sprijina persoanele care au astfel de probleme, in timp ce cautarile pe Google si Yahoo au gasit cel mai mare numar de site-uri dedicate acestui subiect.

In urma acestui studiu, cercetatorii sustin ca este nevoie sa existe un echilibru intre libertatea de exprimare si protectia sociala.