Multi prefera sa-si lase copiii la bunici atunci cand pleaca intr-o calatorie, motivand fie ca drumul va fi foarte obositor pentru micuti, fie ca ei, ca adulti, au nevoie de putina intimitate. Putini se gandesc insa si la ceea ce simt copiii. Este o bucurie imensa pentru ei sa mearga in concediu cu parintii. Daca faci parte din aceasta categorie, lasa scuzele la o parte si ia-ti cu tine copiii in calatorie.

In primul rand, ii vei face fericiti. Nu-i un motiv indeajuns de bun? Copiilor le place la nebunie sa calatoreasca si mai ales sa fie alaturi de parinti. Pe bunici si pe bona ii vad de dimineata pana seara.

Copiii vor face miscare. In loc sa-i lasi in fata calculatorului, le dai ocazia sa aiba activitate si sa schimbe aerul. Fie ca urca treptele unui muzeu, fie ca urca pana in varful unui far, un pic de sport nu le strica.

Vor invata multe din aceasta experienta. Oricat de multe carti ar citi si oricat s-ar uita la televizor, nimic nu se compara cu impresia pe care le-o fac piramidele din Egipt, de exemplu.

Iti petreci mai mult timp cu cei mici. Nu-i de ajuns ca iti petreci mai tot timpul la serviciu, iar in weekend mai rezolvi din problemele care ti-au ramas din timpul saptamanii? Acasa totul se reduce la munca, la mancare, curatenie si orice altceva in loc sa te joci cu copiii. In timpul acestei calatorii, le vei acorda atentia de care au nevoie.

Copiii vor deveni mai deschisi la minte. Cand iau contact cu diverse culturi, isi vor da seama ca lumea este mai mare decat o percep ei.

Nu-i chiar atat de rau pe cat iti inchipui. E adevarat ca nu-i usor sa cari dupa tine o gramada de lucruri: de la imbracaminte, pana la scutece si biberoane. Cu toate astea, vei constata ca micutii se adapteaza foarte repede si sunt foarte rezistenti la drum. Isi vor forma cu usurinta noi obiceiuri.

Copiii tai vor avea amintiri minunate. La fel si tu. Tu ce-ti amintesti mai bine? Zilele petrecute in fata televizorului impreuna cu parintii sau o vacanta in familie? Profita! Timpul trece si iti vei da seama ca nu ai apucat sa-ti petreci prea mult timp cu ei.

Sursa: suite101.com