Sarbatoarea de Pasti nu este doar un motiv de a te reintalni cu familia si prietenii; pentru unii, poate fi si o buna ocazie de etalare a luxului. De iepurasi pe care sa-i poti cumpara doar prin credit de nevoi personale inca nu am auzit, insa unele oua pot valora o avere. Iata mai jos cateva dintre ele:

Unele cele mai scumpe oua de Pasti lansate pana acum sunt create de Peter Carl Faberge si sunt fabricate din metale pretioase sau portelan si decorate cu pietre pretioase. Sapte astfel de oua au fost special create pentru familia Kelch din Moscova.

Ou Faberge
Foto: Associated Press

Termenul "ou Faberge" a devenit sinonim al luxului, iar oualele de acest gen sunt considerate capodopere ale artei de bijuterii. Exista 69 de oua Faberge, create de Peter Carl Faberge si asistentii sai in perioada 1885-1917.

Ou Faberge
Foto: Associated Press

Un alt ou de Pasti foarte scump este Diamond Stella Egg. Acesta are 100 diamante presarate in ciocolata si a fost lansat in anul 2006. La acea vreme, oul costa 100 de mii de dolari.

Diamond Stella Egg
Foto: Hotnews

Se pare ca moda oualor scumpe l-a molipsit si pe Armani, care a lansat colectia de ciocolata Armani Dolci Easter Eggs. Piesa de rezistenta a acesteia a fost un ou de ciocolata fina, care are aplicat pe el un "A".

Oul Armani
Foto: fashionweekdaily.com

Un alt exemplu de ou scump este cel creat in acest an in orasul Platres, care a fost scos la licitatie cu suma de 25 de mii de euro, iar banii obtinuti din vanzarea lui vor fi donati. Acest ou constituie o atractie si pentru Guinness Book of Records, care se asteapta sa fie cel mai scump ou de ciocolata facut vreodata. Oul este decorat cu diamante, smaralde, rubine, safire si ametiste.