Banii nu sunt totul, mai ales cand este vorba de propria sanatate, confortul, timpul si mai ales de viata ta. Uneori, oamenii se zgarcesc cand nu trebuie, punandu-se in pericol atat pe ei, cat si pe cei din jur. Iata cand nu este cazul sa faci astfel de greseli.

Este important sa nu te zgarcesti cand vine vorba sa faci revizia la masina. Uneori te gandesti ca faci economii, insa o mica “asa-zisa economie” poate duce la o cheltuiala mult mai mare. Asta se intampla, de exemplu, cand astepti prea mult timp pana sa schimbi uleiul, filtrele sau sa te duci cu masina la service sa vezi de unde se aude acel zgomot suparator.

Investeste in diverse dispozitive care sa-ti protejeze locuinta! Ce ar trebui sa ai in casa in caz ca ti se intampla o nenorocire? Expertii americani spun ca fiecare dintre noi ar trebui sa-si doteze casa cu detectoare de fum, de gaz si extinctoare. Nu costa foarte mult in comparatie cu pagubele pe care le produce lipsa acestora. O alarma, o usa solida si un grilaj iti feresc uneori casa de hoti.

Este incredibil cum bagam milioane de lei intr-o casa, dar nu ne induram sa platim cateva zeci de lei pe o expertiza care sa ne avertizeze daca aruncam acesti bani pe fereastra. Stai de vorba cu un agent imobiliar si ti se va face parul maciuca ascultandu-l povestind despre case care necesitau milioane de lei pentru reparatii sau care, statea sa cada, desi la proprietarii lor cereau bani frumosi pe ele.

Desi la noi nu este inca moda asigurarilor de viata, acestea pot fi nepretuite mai ales daca ai copii si ti se intampla un necaz.

Un somn bun este nepretuit, asa ca ar fi bine sa nu te zgarcesti cand iti cumperi saltea. Daca nu ai bani sa-ti cumperi una buna, asteapta sa mai economisesti sau sa prinzi o perioada cu reduceri, insa cele care sunt cu adevarat bune nu se vor vinde niciodata pe bani putini.

Iti cumperi tot felul de haine “la moda” pe care se intampla sa le porti de cateva ori si apoi sa ti se para demodate, dar te zgarcesti cand vine vorba sa dai banii pe cateva articole de vestimentatie clasice. Pe cele din urma le poti purta zi de zi, fara sa-ti fie teama ca peste cateva luni s-ar putea sa nu mai fie la moda.

Daca hainele nu trebuie neaparat sa fie de calitate, in cazul pantofilor, aceasta conditie este obligatorie. O pereche de incaltaminte de proasta calitate poate crea o gramada de probleme, care se repara foarte greu.

Intotdeauna iti trebuie mai multa memorie la calculator decat banuiesti. Asta te va scuti de durere de cap atunci cand joci un joc, instalezi un program sau descarci ceva de pe internet.

Sursa: msn.com