Aceasta reteta de fursecuri “Benne”vine din vestul Africii, unde “benne” inseamna seminte de susan. Traditia africana spune ca susanul aduce noroc. Cei care nu cred acest lucru pot consuma susanul pentru proprietatile lui benefice.

Semintele se recomanda celor care au lipsa de seleniu, magneziu si fosfor, dar si celor care sufera de inima. Ele au un continut scazut de colesterol si sodiu.

Ingrediente:

ulei - sa ungi tava de copt

1 ceasca de zahar brun pudra

1/4 ceasca de unt sau margarina

1 ou batut

1/2 lingurita de esenta de vanilie

1 lingurita de suc de lamaie proaspat stors

1/2 ceasca faina

1/2 lingurita de praf de copt

1/4 lingurita de sare

1 ceasca de seminte de susan prajite

Mod de preparare:

Incinge cuptorul bine, unge tava, amesteca zaharul brun cu untul si mesteca pana cand obtii o crema. Peste aceasta compozitie se pune oul batut, cu esenta de vanilie si sucul de lamaie.

Adauga faina, praful de copt, sarea si semintele de susan. Compozitia se ia cu lingura si se pune in tava. Se coace timp de un sfert de ora, pana cand fursecurile capata o culoare maronie.

Sursa: harperchildrens.com