Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

O placere racoroasa - inghetata cu menta

de Veronica Radulescu     HotNews.ro
Luni, 26 mai 2008, 11:12 Life | Acasă

Inghetata cu menta
Foto: corbis.com
Ce poate fi mai potrivit intr-o zi torida decat o inghetata racoritoare? Si nu oricare, ci una de menta. Daca te-ai saturat de casoletele cu apa inghetata, arome si colorant, este timpul sa iti prepari singur desertul. Din ingredientele de mai jos, obtii 1 litru de inghetata, care nu costa mai mult de 10 lei.

Ingrediente:
1 cana (250 ml) lapte
3/4 cana (150 g) zahar
2 cani (500 ml) frisca
un varf de sare
2 cesti (80 g) frunze de menta proaspata
5 galbenusuri mari de ou

Mod de preparare:
Incalzeste laptele, zaharul si o singura cana de frisca intr-o craticioara. Nu uita sa adaugi sarea. Pune si frunzele de menta si amesteca pana cand se inmoaie bine. Acopera vasul, stinge focul si lasa-l sa se raceasca, la temperatura camerei.

Dupa o ora, lichidul se trece printr-o strecuratoare, timp in care presezi bine frunzele de menta, ca sa isi lase cat mai multa aroma.

Toarna restul de frisca intr-un vas mare, deasupra caruia asezi strecuratoarea.

Reincalzeste infuzia de menta. Intr-un vas separat, se bat galbenusurile, peste care se adauga infuzia de menta, calduta, amestecand constant. Toata compozitia se toarna apoi in craticioara in care a fost reincalzita infuzia si se mai incalzeste la foc mic. In tot acest timp, se amesteca bine, sa nu se lipeasca. Se opreste focul numai cand compozitia se lipeste de spatula.

Apoi se trece prin strecuratoare si se amesteca cu frisca. Se pune vasul in apa rece si se amesteca pana cand se omogenizeaza bine, apoi se baga la frigider.

O poti orna cu ciocolata alba rasa si frunze proaspete de menta.

Sursa: seriouseats.com
























11505 vizualizari




ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri