Cine crede ca este in siguranta in casa se inseala. Vietile a mii de oameni sunt in pericol an de an din cauza amenintarilor “invizibile” care se ascund tocmai in propriile locuinte. Nu banuiesti despre ce este vorba? Iata cateva dintre ele.

Microbii si mucegaiul nu apar numai in locuintele mizere, ci si in cele in care exista tevi si acoperisuri prin care se infiltreaza apa. Cei care traiesc intr-o asemenea casa sufera de durere de cap, senzatie de oboseala si iritatii ale cailor respiratorii si ochilor. Cei mai sensibili sunt copiii, tinerii, bolnavii de astm, cei care sufera de alergii si cei care au sistemul imunitar slabit.

Bacteriile si virusurile din casa pot provoca boli destul de grave. Germenii care cauzeaza gripa, diareea si alte boli contagioase se gasesc in locurile in care te astepti mai putin: in casa sau la birou. De exemplu, stiai ca exista mai multi germeni in bucatarie decat in baie? Te chinui sa faci curatenie in baie, dar treci cu vederea biroul si bucataria care par curate. In realitate, ele sunt pline de germeni.

Nu uita nici de jucariile copiilor, care ar trebui curatate din cand in cand. Desi omenirea cheltuie milioane de dolari pe produsele de curatat, acestea nu iti dau decat un fals sentiment de securitate. Ele ucid doar bacteriile, nu si virusurile care provoaca o multime de boli.

Anumite substante din casa pot fi mortale. Este vorba aici de medicamente, produse de curatat, insecticide etc. Daca nu sunt puse bine, pot omori oameni. Ai grija sa nu ajunga pe mana copiilor sau sa fie inghitite de animale.

Nu exista zi in care pompierii sa nu aiba de lucru. Sute de incendii distrug an de an mii de camine si vieti. Cele mai multe sunt provocate de mici accidente: tigari sau lumanari uitate aprinse, cabluri neizolate, ori lampi cu halogen, care se incing foarte tare si, puse langa o draperie sau langa un obiect inflamabil, iau foc si, in cel mai fericit caz, te lasa pe drumuri.

Scurgerile de gaze pot provoca asfixiere si explozii. Fac aproximativ 4 mii de victime pe an, numai in SUA. Cum poti preveni o asemenea nenorocire? Prin revizii periodice facute de inspectorii specializati si prin instalarea unui detector de monoxid de carbon. Fereste-te de instalatiile improvizate care te pot nenoroci pe viata.

sursa: SixWise.com