Ramasite preistorice, descoperite in Germania, arata ca barbatii ii omorau pe rivalii 'in dragoste' pentru a fura femeile din triburile vecine. Este prima dovada a existentei unor dispute preistorice nu doar pe resurse sau terenuri, ci si pe partenere, arata Daily Mail.

Aceasta tenta brutala, folosita pentru a obtine o partenera, a reiesit in urma studierii ramasitelor preistorice dintr-un imens cimitir, descoperit in Talheim, Germania.

Cercetatorii au studiat scheletele a 34 de victime atacate de un trib rival, in jurul anului 5000 i.e.n. Cei mai multi au murit din cauza unei lovituri in partea stanga a capului, data probabil cu un topor din piatra. Victimele erau legate inainte de a fi lovite, iar altele au fost omorate cu o sageata in spate, atunci cand probabil au incercat sa evadeze.

Cea mai mare descoperire a fost insa ca barbatii si copiii faceau parte din acelasi trib, in timp ce femeile apartineau unor triburi diferite. Acest lucru s-a stabilit in urma analizarii dintilor cadavrelor, stabilindu-se in acest fel ce origine aveau si ce mancau membrii acelor triburi.

Cadavrele femeilor prezentau foarte putine urme de violenta, sustine coordonatorul studiului, Dr Alex Bentley, de la Universitatea Durham.

"Studiile noastre arata ca femeile erau vazute ca fiind ceva special, asadar li se cruta viata", a mai spus acesta. "Pentru un trib care avea putini membri, eraa foarte important sa aiba acces la parteneri pentru imperechere. Femeile sunt indispensabile pentru supravietuirea si perpetuarea unui grup", a adaugat acesta.

"Exista o teorie conform careia cele mai aprige conflicte au avut loc din doua motive: femeile si porcii. Ideea aceasta vine in sprijinul teoriei noastre", a mai spus Dr Bentley.