Dupa ce termina de mancat, oamenii isi doresc cate ceva. Unii simt nevoia sa fumeze, sa manance o ciocolata, ori sa se cufunde intr-un fotoliu in care sa atipeasca putin. Iata ce nu ai voie sa faci dupa ce mananci.

1. Nu fuma! Experimentele de pana acum au demonstrat ca o tigara fumata dupa ce mananci echivaleaza cu 10 tigari, ceea ce inseamna ca iti maresti riscul de a te imbolnavi de cancer.

2. Nu manca fructe imediat! Consumarea unui fruct dupa masa iti da o senzatie de balonare. De aceea este bine sa mananci fructele la gustare, adica la 1-2 ore dupa masa sau cu o ora inainte de masa.

3. Nu bea ceai! De ce? Pentru ca frunzele contin o cantitate mare de acid. Acesta nu face decat sa ingreuneze digestia.

4. Nu slabi cureaua de la pantaloni! Daca faci acest lucru dupa ce mananci, risti sa provoci un blocaj intestinal.

5. Nu face baie! Daca totusi intri in baie dupa ce mananci, te vei confrunta cu urmatoarea problema: va creste fluxul sanguin catre maini si picioare si va scadea in preajma stomacului. Acest lucru nu face decat sa-ti slabeasca sistemul digestiv.

6. Nu pleca la plimbare! Se spune ca daca, dupa masa, faci o suta de pasi, vei trai 99 de ani. In realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Daca pleci la plimbare, sistemul digestiv nu va reusi sa absoarba substantele nutritive din hrana pe care tocmai ai consumat-o.

7. Nu te culca imediat! Hrana pe care am mancat-o nu se va digera cum trebuie. Acest lucru va determina aparitia unor afectiuni la nivelul intestinului.

Sursa: knowledgebase-script.com