Barbatii sunt mai infideli decat femeile; nu trebuie sa recunosti niciodata cand ai o relatie extraconjugala; daca ai fantezii cu altcineva, inseamna ca esti pe punctul de a calca stramb. Asta crede lumea, dar este oare adevarat?

1. Iti inseli partenera/ul pentru ca nu te face fericit/a. Aceasta scuza este specifica femeilor care sunt casatorite de multa vreme si se plang ca nu sunt multumite de relatia pe care o au. In cazul barbatilor, lucrurile stau cu totul altfel. Multi dintre cei care isi iubesc partenerele si chiar au o viata sexuala reusita nu rateaza nicio ocazie sa calce stramb daca simt ca pot scapa basma curata. O cercetare arata ca 56% dintre barbatii care au recunoscut ca si-au inselat sotiile au marturisit ca aveau casatorii fericite, fata de doar 34% dintre femei.

2. Barbatii sunt mai infideli decat femeile. Asta se intampla pe vremuri. Acum nici femeile nu se lasa mai prejos. Isi insala partenerii din acelasi motiv pentru care o fac si barbatii: pentru ca le dau si altii atentie. S-a dus vremea cand femeile se resemnau si incercau sa se binedispuna cumparandu-si un ruj sau mergand la coafor. Acum, multe dintre cele care nu se simt apreciate de soti, incearca sa se razbune. In comparatie cu barbatii, ele se pricep mai bine sa-si ascunda astfel de relatii, inventand tot felul de scuze.

3. Totul se reduce la sex intr-o relatie extraconjugala. Unele relatii se bazeaza doar pe sex, altele nu. Se pare ca sexul nu este singurul motiv pentru care oamenii sunt infideli. Ei cauta ceva de care nu au avut parte pana acum, ceva de care nu s-au bucurat in copilarie, ori in tinerete. De multe ori, nici ei nu-si dau seama ce. Unii isi insala partenerele „perfecte” pentru ca s-au saturat de perfectiune. Nu-i tot timpul vorba de sex.

4. Daca te insala, nu te iubeste. Nu trebuie pusa problema asa. Poate insemna ca sotul sau prietenul nu te respecta indeajuns incat sa-si tina promisiunea pe care v-ati facut-o unul altuia. Unii pot separa sexul de dragoste, iar faptul ca se culca cu altcineva nu le afecteaza dragostea fata de tine. In general, barbatii sunt cei care au relatii bazate pe sex si nu unele bazate pe dragoste.

5. Iti poti feri relatia de astfel de probleme. Nimic nu-ti garanteaza ca nu va interveni ceva in relatia ta. Nu poti decat sa-ti alegi persoana potrivita. Lucruri precum valorile morale si mediul in care a crescut au o influenta destul de mare asupra deciziei cuiva de a calca stramb sau nu.

6. Ar fi mai bine sa recunosti ca ai pe altcineva decat sa afle de la altii. Acest lucru este valabil daca mai toata lumea vorbeste de relatia ta, dar pana acum nu ai fost prins. Ai mai multe sanse sa-ti salvezi relatia daca recunosti de bunavoie. Daca insa este putin probabil sa fii descoperit, ar fi mai bine sa-ti tii gura. De exemplu, unii experti te vor sfatui sa nu-i spui partenerului in caz ca acesta are o fire foarte slaba. E adevarat ca te vei simti mai usurat, insa vei cauza foarte multa suferinta. Ai gresit, acum suporta consecintele.

7. Barbatii sunt cei care incearca sa transforme prieteniile in relatii. Din contra. Psihologii sunt de parere ca femeile sunt cele care transforma o relatie platonica in dragoste, iar fanteziile in realitate. Ele se implica mai mult emotional si sunt dornice sa vada daca aceste relatii sunt mai reusite decat cele in care sunt implicate in acel moment.

8. Daca nu a fost vorba si de sex, atunci nu s-a intamplat nimic. Infidelitatea emotionala este cea mai mare amenintare care poate plana asupra unei casatorii. Mai mult de 80% dintre infideli au relatii cu cineva care le era „doar prieten” ori coleg. O cercetare arata ca jumatate dintre femeile infidele si 62% dintre barbati au avut o relatie cu cineva de la serviciu. De ce este periculoasa infidelitatea emotionala? Pentru ca, impartasind detalii intime unui strain si ascunzand partenerului ca te vezi cu altcineva, ajungi sa te apropii foarte mult de acea persoana si nu stii cand prietenia se transforma in aventura.

9. Daca ai fantezii cu altcineva inseamna ca esti pe punctul sa calci stramb. Unii terapeuti isi incurajeaza pacientii care sunt implicati in relatii pe termen lung sa aiba fantezii cu alti oameni pentru a face fata tentatiei. Altii, din contra. Cei din urma cred ca este periculos, pentru ca astfel de relatii incep din imaginatie si ajung sa se transforme in realitate.

Sursa: ivillage.com