Dupa ultima cronica, la meciul Romania - Franta, m-a injurat lumea pentru ca n-as fi patriot. Sau corect. Sau sanatos la cap. Sau roman. Mi-am invatat lectia. Sper sa va placa urmatorul comentariu, la meciul Romania - Italia.

Echipele sunt la incalzire. Romanii se misca excelent, golul pluteste in aer. La exercitiile de stretching, ai nostri sunt mult mai eleganti. Si au frezele mai misto. Si, mai ales, sunt mai putin cracanati. Bine, in afara de Dica, care compenseaza faptul ca-i poate trece porcul printre picioare cu tehnica sa deosebita, combinata cu o viteza de reactie fulgeratoare. Piturca se plimba printre jucatori modest, dar constient de valoarea sa. Pe ecran apare alcatuirea echipei. Inca o data, Pitzi a facut cele mai bune alegeri. Bratu suna de la Bucuresti sa-l felicite ca l-a scos din lot. Costea ii da sms sa-i zica mersi ca nu l-a chemat.

Incepe meciul. Ai nostri se apara lucid. Ii lasa pe italieni sa construiasca si sa aiba ocazii. Lobont e fenomenal. Are niste parade de exceptie. Niste robinsonade fabuloase. Foarte bine, baieti, dati-le impresia ca sunteti slabi, adormiti-le instinctele! Mutu nu atinge mingea, dar are o pozitionare tactica de jucator mare. N-au trecut nici 20 de minute si Banel si-a facut, deja, norma de 5 kilometri alergati, pe tusa, la incalzire. Daniel Niculae e varful pe care ni l-am dorit cu totii: rapid, bataios, tehnic, cuminte, devreme in careu. Chivu are o lovitura libera. Suteaza in forta, mingea e foarte usor, imperceptibil, deviata de un fundas central si loveste bara. Ce ratare! Italienii contraataca cu noroc. Rat si Radoi se ciocnesc cap in cap. Cata determinare! Ce interventie cruciala a ambilor jucatori. Pacat de accidentare. Dar a meritat, situatia era una extrem de periculoasa!

Continuam jocul. Incercam inca sa ii lasam pe italieni sa dea un gol, ca de la 0-0 ne e prea usor. Echipa noastra are forta sa revina de la 0-1, o stim cu totii, o stiu si adversarii, in ai caror ochi se citeste teama.

Vine repriza a doua. Zambrotta iese din nou la rampa si, obligat de valoarea lui Dica, care-l presa intens, de la o distanta de zece metri, ii paseaza lui Mutu, care inscrie. Gol Mutu, dupa o actiune personala de mare rafinament. Ce jucator! Mutu - jucatorul turneului! Mutu - presedinte! Italienii obtin un corner nemeritat. Ai nostri inca se bucura. Panucci inscrie un gol contrar cursului jocului. Ce ghinion! E vineri 13, asta a fost nenorocul nostru. Asta si bulanul italienilor. Daca n-ar fi avut italienii asa noroc, noi sigur nu mai aveam asa ghinion.

Continuam sa controlam jocul in totalitate. Italienii trag cu dintii de rezultat. Au cateva ocazii neconcludente, singuri cu portarul sau chiar cu poarta goala. Dar ce se intampla?! Daniel Niculae e inca in teren. Ba mai mult, e in careu. Si cade. Penalty fara dubii. Arbitrul a gresit. Fundasul italian trebuia eliminat. Mutu bate penalty-ul. Rateaza. Toti marii jucatori rateaza penalty-uri. Inca o dovada ca Mutu e un jucator mare! Bravo, baieti!

http://mantzy.wordpress.com/