In perioada 25-28 iunie 2008, va avea loc cel de-al VI-lea Congres ROMTRANSPLAN, care se va desfasura la hotelul InterContinental. Editia de anul acesta va avea ca tema principala "Actualitati in transplantul de organe si tesuturi", avandu-l ca presedinte pe Prof. Dr. Irinel Popescu, director al ”Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic”, Institutul Clinic Fundeni.

Pentru congresul din acest an se vor reuni renumiti reprezentanti de seama ai domeniului, in calitate de colegi si parteneri cu aport deosebit in dezvoltarea transplantului in tara noastra.

Pe fondul dezvoltarii domeniului transplantului la nivel national si sustinuta de cele cinci editii precedente, a VI-a editie a Congresului Romtransplant isi intareste anul acesta renumele, beneficiind ca de fiecare data, de manifestari stiintifice de o tinuta deosebita.

Programul stiintific al Congresului cuprinde sesiuni de transplant renal, hepatic, de cord si maduva, de cornee, piele, tesuturi si celule, abordand situatia donorului si terapia intensiva perioperatorie.

Structurat in comunicari orale, prezentari video si postere, conferinte si simpozioane de firma, Congresul ROMTRANSPLANT 2008 este insotit de o expozitie medicala specializata, reunind echipamente, aparate si produse specializate din domeniu, potrivit unui comunicat.

"Suntem convinsi ca va fi, ca de fiecare data, o manifestare stiintifica de tinuta. In plus, Bucurestiul doreste sa fie o gazda primitoare si, deoarece este locul in care se desfasoara cea mai mare parte a interventiilor de transplant din Romania, sa gazduiasca un moment semnificativ de bilant dar si de perspectiva pentru aceasta specialitate deosebit de frumoasa", a declarat Prof. Dr. Irinel Popescu.