Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Reteta saptamanii

Din bucataria marocana: salata de vinete

de Veronica Radulescu     HotNews.ro
Luni, 23 iunie 2008, 11:44 Life | Acasă

Salata de vinete cu masline
Foto: atlaslions.org
E vara si vrei un aperitiv usor, din legume? Incearca salata de vinete in stil marocan. Spre deosebire de cea romaneasca, la care te chinui sa coci vinetele ore intregi, aceasta este mult mai rapida si mai racoritoare.

Ingrediente (4 portii):
2 vinete mari (800g)
sare
ulei de masline (pentru prajit)
3 catei de usturoi, taiati
1 ½ lingurite de boia de ardei dulce
 ¼ lingurite de boia de ardei iute
1 lingurita de chimen

Pentru dressing:
2 linguri de ulei de masline
2 linguri de suc de lamaie
piper negru
 
Se garniseste cu:
patrunjel taiat
jumatate de lamaie taiata felii
masline negre, optional
 
Curata vinetele de coaja si taie-le in bucati. Pune-le sare si lasa-le sa se scurga o jumatate de ora. Spala-le si stoarce-le.

Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste-le pe ambele parti, pana capata o culoare aramie. Scurge uleiul. Apuca-te si taie din nou vinetele cubulete si amesteca-le cu usturoiul si mirodeniile. Pune-le din nou in tigaie si mai lasa-le pe foc pana cand se evapora tot lichidul.

Pune-le apoi intr-un vas de salata. Toarna pe deasupra sosul de dressing si da-le la racit.

Inainte s-o servesti, ar fi bine s-o mai amesteci inca o data. Vezi daca mai are nevoie de sare si garniseste-o cu patrunjel, masline si felii de lamaie.

Sursa: meal-master-recipes.com























3239 vizualizari




ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi