Ti-ai auzit vreodata parintii spunand: “distreaza-te cat esti tanar, ca nu o sa mai poti face nimic cand vor veni copiii”? Unii lasa tineretea sa treaca pe langa ei pe motiv ca nu au bani sa se distreze cum si-ar dori. Altii, din contra, profita de fiecare moment. Multi dintre cei care au copii ajung sa aprecieze libertatea abia atunci cand nu o mai au.

Iesi in oras vineri seara! Multi spun “Sunt prea obosit si nu am chef sa ies in oras”. Ar fi bine sa iti scoti ideea asta din cap. Cand o sa ai copii, o sa te saturi de stat in casa.

Fa ceva riscant: catara-te pe munte, sari cu parasuta etc. Cand vei deveni parinte nici nu vei vrea sa mai auzi de asa ceva. Brusc, ideea sa-ti traiesti viata la maximum nu ti se va mai parea atat de atragatoare. Vei spune ca ai un copil de crescut si iti vei dori sa ajungi sa-ti cresti nepotii.

Cumpara-ti haine dupa pofta inimii! Sa speram ca vei mai incapea in ele dupa ce nasti. De ce-ti dam acest sfat? Pentru ca va veni o vreme cand nu vei mai avea nici timp si nici bani sa mergi la cumparaturi. Iar daca totusi vei merge, mai degraba vei cumpara ceva pentru copil decat pentru tine.

Bucura-te de momentele cand poti manca in liniste! Le vei simti lipsa cand vei avea inca o gura de hranit. Va trebui sa inveti cum sa mananci cu o mana, cu cealalta sa hranesti bebelusul, sa-i schimbi scutecul cand ti-e lumea mai draga si vei ajunge sa redescoperi gustul mancarii semipreparate.

Nu rata niciun film care ruleaza la cinema! In urmatorii 10 ani te vei satura de desene animate. Abia atunci iti vei da seama ca a merge la cinema este un lux.

Culca-te tarziu si dormi cat poti de mult in weekend! S-ar putea sa ai parte de copii care se trezesc dis de dimineata. Vor intra in dormitor peste tine si iti vor spune ca sunt gata sa mearga la balet / gimnastica / rugby, in timp ce tu abia iti poti tine ochii deschisi.

Fii spontan! Mergi la o petrecere dupa ce iesi de la serviciu, da o fuga la mare in weekend, bea sampanie la micul dejun, muta mobila prin casa... Profita cat mai poti! Micutii au nevoie de un program bine pus la punct inca de cand se nasc. Altfel, iti vor face viata un chin.

Viziteaza o tara straina chiar si pentru un weekend! Nu te mai multumi doar sa asculti povestile celor care au fost in diverse tari. Daca parintii tai nu si-au permis sa se plimbe in tinerete, tu ar trebui sa profiti de asta.

Citeste o carte pe plaja! Chiar si un vis atat de mic ca acesta se naruie cand trebuie sa ai grija ca bebelusul tau sa nu se inece, sa nu se arda la soare, sa nu se piarda sau sa nu inghita nisip. Nu o sa mai ai loc de o carte in bagaj, decat daca este plina cu desene colorate. La ce te gandeai inainte, cand te intreba cineva ce poti face pe plaja, si la ce te gandesti acum?

Casatoreste-te cu o persoana bogata! :) Cand vei deveni parinte, o sa-ti dai seama ca o casa cu mai multe camere, langa o scoala bunicica, un serviciu cu o jumatate de norma si o bona pentru copii sunt lucruri care devin de-o data importante. Sa hranesti, imbraci si sa le dai bani de buzunar copiilor timp de 18 ani sau mai mult, este un efort financiar destul de mare. Daca totusi nu gasesti un milionar, incerca sa faci rost de o slujba bine platita si apuca-te sa faci economii.

Sursa: walesonline.co.uk