O mare parte din banii pe care-i castigam se duc pe ratele la banci si pe alimente - care sunt din ce in ce mai scumpe. Politicienii justifica cresterile de preturi, dand vina pe seceta si pe scumpirea carburantilor. Cum sa strangem cureaua si sa mancam totusi sanatos afla din articol.

Cumpara produsele de sezon! Daca e vara, cumpara fructe si legume produse in tara, nu aduse din afara. Renunta la conserve si la mancarurile congelate in favoarea celor proaspete. De ce sa dai banii pe un pachet de legume congelate de 200 de grame, cand poti gasi la piata legumele pline de vitamine, la un pret mult mai mic?

Cumpara si pregateste mancare pentru cateva zile! Vei face mici economii daca vei cumpara un produs intr-o cantitate mai mare, iar daca gatesti pentru mai multe zile, economisesti atat timp, cat si bani. Daca prepari in casa un sos de rosii, cu siguranta va fi mai ieftin, mai gustos si mai sanatos decat daca il iei gata preparat.

Daca tot gatesti mai mult, ia-ti si la serviciu! Nu mai arunca banii pe mancare in oras! In plus, aducandu-ti pachet de acasa, stii sigur cat de sanatoasa e mancarea si ce ingrediente ai folosit.

Cumpara carne congelata! Este mai ieftina decat cea proaspata. Daca nu ai gatit repede carnea proaspata, poti avea surpriza ca a doua zi sa se strice. Alimentele congelate au avantajul ca pot fi pastrate mai mult timp.

Din cand in cand, poti inclocui carnea cu alte alimente bogate in proteine. Cel putin o data pe saptamana fii vegetarian: mananca fasole, oua, tofu si legume. Mananca sanatos si cheltuie mai putin.

Foloseste-ti imaginatia si nu arunca mancarea! Inainte de a cumpara alimente perisabile, gandeste-te la ce le folosesti. Studiile arata ca americanii arunca an de an, in jur de 30 de milioane de tone de mancare. Folosind bucatele de legume si carne in supe, salate si mancaruri, reduci considerabil cheltuielile.

Cumpara preparate preambalate numai daca este neaparat necesar. Cu toate ca sunt mai scumpe, aceste produse sunt uneori preferate de persoanele singure care nu au nevoie sa cumpere cantitati mari de alimente.

Sursa: webmd.com