Dupa o zi intreaga prin arsita, cand vii acasa nu ti-ai dori decat sa te relaxezi, sa mananci ceva usor, sa bei ceva si sa lenevesti in voie. Pentru aceasta saptamana iti recomandam o mancare usoara de ciuperci, la care s-ar potrivi de minune un pahar de vin rosu.

Ingrediente (pentru 6-8 portii):

750g de ciuperci proaspete

1 lingura de busuioc proaspat, tocat, sau 1 lingurita de busuioc uscat

4 linguri de ulei de masline

1 lingura de patrunjel tocat

1 ceapa potrivita, taiata fin

2 lingurite de sare

1 catel de usturoi, tocat

¼ lingurita de piper proaspat macinat

3 rosii mari, taiate cubulete

¼ ceasca de otet

2 linguri de capere

Mod de preparare:

Spala, curata si scurge bine ciupercile, apoi taie-le in felii subtiri. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, caleste ceapa, usturoiul si ciupercile timp de 5 minute. Nu uita sa amesteci din cand in cand. Adauga rosiile, busuiocul, patrunjelul, sarea si piperul si mai lasa-le inca 10 minute. Sa nu acoperi tigaia! La sfarsit se pun otetul si caperele bine scurse.

Se pot servi fierbinti sau la temperatura camerei.

Sursa: completerecipes.com