Vine un moment in viata fiecarui barbat cand ar trebui sa se maturizeze si sa-si ia relatia in serios. Poate ca treaba asta este valabila pentru unii, dar cu siguranta nu inseamna ca trebuie sa te supui tuturor mofturilor unei femei posesive, nu? Sa-ti pui coada intre picioare si sa te bagi intr-un colt? Clar ca nu! Citeste in continuare cele zece semne ale traiului cu o femeie obsedata sa controleze totul, inclusiv pe tine si, daca te descoperi in ele, fa ceva.

10. Ai nevoie de aprobare ca sa mergi la bere

Iar aici nu e vorba doar de plecat la bere, ci de orice iesire, oricat de mica. In mintea iubitei tale avida de putere, iesitul la bere doar tu cu prietenii nu miroase-a bine - e semn de "rebeliune" pe care ea nu o poate controla, asa ca nu va fi de acord sub nicio forma. Dintr-odata, nu mai poti merge la nicio terasa pentru una mica, dupa serviciu, ca te confrunti cu o avalansa de reprosuri odata ajuns acasa. In timp, ai renuntat la asta pentru a mai evita certurile care tot timpul se termina cu "Ai dreptate, draga mea".

9. Ia hotarari in numele tau

Te intrebi cum de s-a ajuns la situatia asta - in care ea hotaraste si pentru tine, dar uite ca se intampla. Prins in colivia protectoare a unei relatii, ajungi sa nu mai iei, in numele tau, decat decizii minore. Intr-un fel sau altul, prietena ta a ajuns "la domnie" si nu se jeneaza sa foloseasca din plin dreptul de veto. Nu prea ai dreptul la cuvant atunci cand ar trebui sa iei hotarari care te privesc si pe tine, cum ar fi locul in care mergeti in concediu sau planurile de weekend.

8. Folositi o adresa de e-mail la comun

Toti avem amici care au cazut in capcana smintita de a imparti un cont de e-mail cu prietenele lor. Cunosti povestea: prietenul tau cunoaste o tipa, incepe sa se intalneasca frecvent cu ea, apoi se casatoresc si, inainte sa-ti dai seama ce se intampla, incepi sa primesti e-mailuri semnate de amandoi, dar care sunt scrise, in mod clar, doar de ea. Aceasta pierdere a independentei este unul dintre cele mai clare semne ca esti dominat de o femeie. Sigur ca intr-o relatie e nevoie si de compromisuri, dar nu ii permite sa va amestece personalitatile si sa vorbeasca doar ea pentru amandoi.

7. Plecati acasa atunci cand vrea ea

Era o vreme in care barbatii puteau sa bea cat doreau si sa hotarasca singuri cand e timpul sa plece acasa. Lucrurile s-au schimbat cu siguranta daca esti tinut sub papuc, si nu in bine. Hotararea de a pleca acasa dupa o iesire in oras nu-ti mai apartine; acum astepti doar comanda "Hai sa mergem", dupa care va luati hainele si inventezi o scuza care crezi c-ar tine la prieteni (apropo, odata ce ai plecat, acestia vor incepe sa barfeasca despre jalnica ta transformare). Prietenii isi dau seama ca esti dominat si nu inteleg de ce permiti ca situatia sa mai continue.

6. Ti-ai schimbat grupul de prieteni

Atunci cand prietenii tai sunt inlocuiti, ca prin farmec, de gasca ei de amici, e clar ca esti tinut sub papuc. Nu mai ai voie sa iesi cu vechiul tau grup, asa ca te vezi obligat sa gasesti un inlocuitor cat de cat acceptabil care, cel mai adesea, va fi iubitul plictisitor al uneia dintre prietenele ei. Pur si simplu ai pierdut legatura cu toti amicii tai si nu intelegi cum de s-a intamplat una ca asta.

5. Iti programeaza evenimentele la care trebuie sa mergi

Ai senzatia ca agenda ta e destul de libera pentru urmatoarele luni, dar nici n-ai stiut cat te inseli pana cand nu ti-a prezentat 'calendarul de activitati'. Erai liber ca pasarea cerului - in mintea ta - cand, de fapt, ai fost deja programat pentru o gramada de intalniri care nu-ti ridica nici macar o spranceana a interes. Treaba trista este, de fapt, ca ea face asta fara sa-ti ceara parerea fiindca stie ca nu e nevoie, din moment ce dai atatea semne ca esti tinut sub papuc.

4. Iti faci mereu griji vizavi de reactia ei

Primesti o veste - buna sau rea -, iar gandul tau se duce imediat la felul in care ea va reactiona cand va auzi. Nici nu te mai gandesti la felul in care te afecteaza pe tine vestea respectiva, ceea ce e cam ciudat, daca stai sa te gandesti. Atunci cand ajungi acasa la sfarsitul zilei, incepi automat sa te gandesti la chestiile care ar putea-o enerva si te pregatesti sufleteste pentru vaicarelile si acuzele care vor urma.

3. Prietenii nu te mai baga in seama

Inainte, vineri seara primeai cateva mesaje sau telefoane de la prieteni, care te intrebau ce planuri ai pentru seara respectiva. Acum, nimeni nu te mai cauta pentru ca toata lumea presupune din start ca vei fi tinut sub lacat tot weekend-ul, iar partea inspaimantatoare e ca au renuntat sa mai incerce sa te scoata din starea asta.

2. Ceea ce inainte se intampla de la sine, este considerat acum o victorie

Esti total pierdut daca drepturile tale de baza, cum ar fi bautul a cateva beri in fata televizorului, la meci, sau alte lucruri pe care inainte le faceai in mod constant nu mai au loc acum. Cand primesti "aprobare", simti ca e ziua ta norocoasa, chiar daca esti constient ca apoi va trebui sa te revansezi, intr-un fel sau altul, pentru mareata ei generozitate.

1. Nu mai esti interesant, nici amuzant sau tentant pentru altele

Pana la urma, puterea ei asupra ta te-a secatuit de toata energia si creativitatea. Esti constient ca ai inceput sa te porti ca un tembel si incepi sa-ti accepti situatia jenanta. De-a lungul timpului, ai fost nevoit sa te diluezi atat de mult in numele maturitatii si al respectului - cuvinte folosite pentru a te manipula - incat acum nu mai esti interesant decat pentru posesiva ta prietena.

Sursa: askmen.com