Autoironia, condimentata cu putin umor, este cea mai eficienta cale pentru un barbat de a ajunge in patul unei femei. Potrivit unui studiu realizat de un reputat antropolog britanic, autoironizarea functioneaza mai bine decat glumele inteligente, care ar putea parea drept lauda si ar putea avea efect contrar, scrie The Telegraph.

"S-a demonstrat ca umorul este atractiv din punct de vedere sexual, mai ales in cazul femeilor. Insa autoironia este o metoda mult mai sigura. Acest gen de umor este riscant pentru ca atrage atentia asupra defectelor, dar este un indicator puternic al inteligentei, al creativitatii si al umilintei", a explicat atroplogul Gil Greengross.

Un exemplu clasic in acest sens este actorul Hugh Grant, ale carui filme pot fi considerate adevarate materiale didactice. In "Notting Hill", personajul interpretat de Grant reuseste sa-si seduca partenera ironizand continutul sarac al frigiderului sau.

Gil Greengross a studiat doi ani aceasta metoda si crede ca tehnica nu ar trebui utilizata de persoanele care sufera deja de lipsa de popularitate. Ei ar putea fi considerati "mai patetici" decat sunt in realitate.