Piersicile crocante sunt acel desert sanatos cu care chiar si cele mai exigente fotomodele, care tin la silueta ca la ochii din cap, ar putea sa-si incheie ziua. Umplute cu cereale si zahar brun, piersicile crocante iti dau energie si iti lasa un gust pe care nu il poti uita prea usor.

Ingrediente pentru 4 portii:

4 piersici tari

½ ceasca de fulgi de ovaz pentru fiecare piersica, alune taiate si cubulete de zahar brun

2 linguri de faina

1 lingurita de radacina de ghimbir rasa

3 linguri de unt, topit

1 ceasca de vin alb

1 lingura de zahar

Taie piersicile pe jumatate si scoate-le samburii.

Amesteca ovazul, alunele, zaharul brun, faina si ghimbirul. Adauga cate un pic din untul topit peste aceasta combinatie si amesteca bine cu o furculita.

Umple piersicile cu amestecul de ovaz si aseaza-le intr-o tava unsa cu putin unt.

Amesteca vinul cu zaharul si toarna-l pe deasupra piersicilor.

Lasa-le la cuptor, la 190ºC, timp de o jumatate de ora sau pana cand piersicile se inmoaie.

Cand le servesti, le poti stropi cu sucul din vasul de copt.

Sursa: nwcherries.com