Desert de sezon: piersici crocante 

de Veronica Radulescu     HotNews.ro
Luni, 4 august 2008, 9:46 Life | Acasă


Piersici crocante
Foto: nwcherries.com
Piersicile crocante sunt acel desert sanatos cu care chiar si cele mai exigente fotomodele, care tin la silueta ca la ochii din cap, ar putea sa-si incheie ziua. Umplute cu cereale si zahar brun, piersicile crocante iti dau energie si iti lasa un gust pe care nu il poti uita prea usor.

Ingrediente pentru 4 portii:

4 piersici tari

½ ceasca de fulgi de ovaz pentru fiecare piersica, alune taiate si cubulete de zahar brun

2 linguri de faina

1 lingurita de radacina de ghimbir rasa
3 linguri de unt, topit
1 ceasca de vin alb

1 lingura de zahar

Taie piersicile pe jumatate si scoate-le samburii.

Amesteca ovazul, alunele, zaharul brun, faina si ghimbirul. Adauga cate un pic din untul topit peste aceasta combinatie si amesteca bine cu o furculita.  

Umple piersicile cu amestecul de ovaz si aseaza-le intr-o tava unsa cu putin unt.

Amesteca vinul cu zaharul si toarna-l pe deasupra piersicilor.

Lasa-le la cuptor, la 190ºC, timp de o jumatate de ora sau pana cand piersicile se inmoaie.

Cand le servesti, le poti stropi cu sucul din vasul de copt.

Sursa: nwcherries.com



















1945 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    de sezon (Miercuri, 6 august 2008, 14:46)

    aurelia [anonim]

    desert de sezon, adica acum, cand fierbe totul in jur. si daca mai dau si drumul la cuptor la 190 grade timp de 1/2 ora... plec la vecini sa mananc piersicile. mai bine tot amestecul asta, ca e interesant, in piersicile crude. mai racoros! mai "de sezon". uite, am sa le fac azi la desert.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă