Vine seara si tantarii se pregatesc de cina. Tu esti felul principal. Nu-l ataca pe niciunul dintre prietenii tai. Au ce au cu tine. Te-ai intrebat vreodata de ce? Gasesti raspuns in articol.

Nu ti se pare. Au si tantarii preferintele lor. Una din 10 persoane este pe gustul acestor insecte, iar favorite sunt femeile, din cauza schimbarilor hormonale. Cercetatorii precizeaza: prefera blondele, desi motivele nu sunt foarte clare.

Se pare ca femelele tantar, pentru ca ele sunt cele care inteapa, sunt atrase de persoanele care au colesterol sau o concentratie mai mare de steroizi pe suprafata pielii. Acest lucru nu inseamna neaparat ca persoana respectiva are un nivel mare al colesterolului, ci ca organismul metabolizeaza mai bine aceasta substanta, iar bioprodusii ei raman pe suprafata pielii.

Victime le cad si cei care produc anumite cantitati de acizi, cum ar fi cel uric. Tantarii pot simti aceasta substanta de la o distanta de 50 de metri. La fel se intampla si in cazul persoanelor care au o transpiratie bogata in acizi grasi, cum este cel butiric si cel lactic. Acesta din urma este eliberat de muschi, in urma miscarii.

Nu au o viata usoara nici persoanele care expira o cantitate mai mare de dioxid de carbon. Tantarii ii miros de la distanta pe cei care se afla in aceasta situatie: obezii si femeile insarcinate. Insectele ii ocolesc insa pe copii, care elimina o cantitate mai mica de dioxid de carbon.

Daca ai norocul sa nu te regasesti in categoriile de mai sus, afla ca tantarii mai sunt atrasi de miscare si de caldura. Asa ca, data te afli intr-o zona in care traiesc aceste insecte, ar fi indicat sa te misti cat mai putin si sa nu incerci sa faci sport.

Ai mare grija si cu ce te imbraci. S-a descoperit ca aceste insecte sunt atrase in special de culoarea albastra, de doua ori mai mult decat de alte culori, dar si de negru si rosu. Daca vrei cu adevarat sa-i departe de tine, imbraca-te in alb. Se spune ca este culoarea care-i atrage cel mai putin.

Tot cercetarile arata ca tantarii sunt atrasi de persoanele care miros a parfum, bere si branza Limburger. Asa ca ai grija cu ce te parfumezi.

Sursa: webmd.com, heraldnet.com