De cand te stii iesi rau in poze: ba cu ochii inchisi, ba cu un zambet fortat, ba razi cu gura pana la urechi. Lasa scuzele ca nu esti fotogenic. Daca vrei cu adevarat sa iesi bine-n poze, e nevoie de multa munca. Afla din articol ce trucuri poti folosi in favoarea ta.

1. Daca vrei sa arati bine in poze, intai de toate, trebuie sa-ti arunci un ochi pe fotografiile tale mai vechi si sa vezi exemple de “asa NU”. Alege pozele in care arati cel mai bine si incearca sa iti dai seama ce-ti place la tine. Incearca sa-ti amintesti contextual in care au fost facute si sa retraiesti acele clipe care te-au facut fericit. Nu-ti place sa ti se vada gingiile? Atunci, zambeste mai rezervat! Arati bine cand razi? Data viitoare cand te gasesti in fata aparatului de fotografiat, gaseste un motiv care sa te faca sa razi in hohote!

2. Dupa cum ziceam: “Munca, munca si iar munca!”. Nu te speria! Nu iti cere nimeni sa petreci ore-ntregi in fata aparatului foto. Ia-o ca pe-o joaca. Propune-i persoanei iubite sau unui prieten sa va distrati intr-un mod mai putin obisnuit: inchipuiti-va ca sunteti la o sedinta foto profesionala si schimbati, pe rand, rolurile.

Ar fi bine sa pui o oglinda in spatele fotografului pentru a-ti putea studia bine miscarile. Daca gasesti o pozitie care te avantajeaza, continua sa exersezi pana esti sigur ca-ti iese cum trebuie.

3. De cate ori treci prin fata oglinzii (si esti singur) incearca sa pozezi! Testeaza cateva zambete si pozitii ale capului. Asa descoperi ce pozitie te avantajeaza mai mult in fotografii. Incearca sa inlocuiesti vechile grimase cu un zambet cat mai natural.

4. Imbraca-te in haine ale caror culori te avantajeaza! Nu purta o bluza roz, doar pentru ca este la moda aceasta culoare. Cand mergi la cumparaturi, alege-ti haine de culori care-ti pun in valoare trasaturile. Trebuie sa te simti bine in ceea ce porti.

5. Un pic de machiazj nu strica! Nu ti s-a intamplat sa te sperii de cum arata o actrita care iese nemachiata pe strada? Este incredibil ce poate face un strop de machiaj. Daca stii ca la petrecerea la care mergi se vor face fotografii, ia-ti la tine trusa de machiaj si mergi din cand in cand la toaleta sa-ti pudrezi nasul.

6. Nu conteaza doar cum zambesti, ci si pozitia pe care o ai! Daca esti fotografiat din cap pana-n picioare, trebuie sa ai grija cum stai. Trage umerii in spate, barbia sus si studiaza pozitia picioarelor. Incearca sa pozezi ca si cum te-ai afla pe covorul rosu.

7. Cum sa arati mai slab/a? Daca stii ca participi la o petrecere importanta, incearca, cu cateva zile inainte, sa mai reduci din calorii si sa mananci mai putin sarat. Barbatii ar trebui sa aiba grija sa-si traga putin burta cand apar in poze, insa, daca exagereaza, exista riscul sa devina penibili. Orice efort supranatural de a parea slab ii face pe unii sa se crispeze si sa dea cu piciorul la toata munca lor de a-si exersa zambetul fatal in oglinda. Pentru cei complexati ca au fata rotunda, un mic truc ar fi sa tina capul putin intr-o parte.

8. Da impresia ca esti inalt, daca trebuie! Daca esti mic de statura si faci o poza alaturi de o persoana inalta, roag-o sa va asezati pe scaun. In felul asta te vei simti in largul tau.

9. Ai stricat o gramada de poze in care ai iesit cu ochii inchisi? Atunci incearca sa clipesti chiar inainte sa declanseze aparatul. Chiar daca nu-ti iese din prima, nu te ingrijora. Important este sa exersezi.

Sursa: canadianliving.com