Cum in ultimii ani rata divorturilor a crescut ingrijorator la nivel mondial, s-au inmultit si familiile monoparentale. Numai in SUA, 40% dintre copii sunt crescuti de un singur parinte. In acest caz, exista o posibilitate destul de mare ca un barbat singur sa cunoasca o femeie divortata, care isi creste singura copilul. Multi insa evita astfel de relatii dintr-o multime de motive:

Mamele cu copii au foarte putina libertate. Oricat de mult si-ar dori sa plece intr-un weekend din oras impreuna cu noul iubit, sa mearga la un film sau sa petreaca in oras pana noaptea tarziu, femeile invoca aceeasi scuza: „nu am cu cine sa-mi las copilul”. Trebuia sa le fi spus din timp, pentru a ruga pe cineva sa aiba grija de copil. Iar daca nu-si permit sa plateasca pe cineva, adio seri si weekenduri romantice.

Au copii mult prea mari. Multi barbati nu ies cu o femeie cand aud ca are un copil maricel. Prefera sa evite situatia in care acesta ii va spune: „nu trebuie sa-mi spui ce sa fac, pentru ca tu nu esti tatal meu”. Barbatii sunt de parere ca multe femei fac greseala sa le spuna baietilor ca ei sunt „barbatul in casa”, iar micutii isi simt amenintata pozitia cand mama lor vine acasa cu un nou iubit.

Au copii prea mici. Alti barbati se sperie de femeile singure care au de crescut copii care nu merg inca la scoala. Ei se gandesc ca micutii necesita mult timp si atentie din partea mamelor, pentru ca nu se pot hrani si nici apara singuri. Barbatii cauta de obicei femei care au mai mult timp si energie pentru ei.

"Esti noul meu tatic?" Barbatii stiu ca micutii se ataseaza usor de cei in compania carora se simt bine. De aceea ei prefera sa nu se implice intr-o relatie care, daca se va termina prost, il va afecta in special pe copil. Unii ori le evita din start pe mamici, ori prefera sa nu-i intalneasca pe copii.

Vor o aventura, nu ceva pe termen lung. Dupa un divort, copiii nu vad cu ochi buni o noua persoana care intra in viata mamei lor. Aceasta le distruge visul ca parintii lor sa se mai impace vreodata. Multi barbati nu vor sa fie priviti de copii drept dusmani si prefera sa nu se implice intr-o relatie cu o femeie cu copii.

Viata sexuala lasa de dorit.Multi barbati nu se simt confortabil cand ies dimineata din dormitorul mamei, iar femeile nu isi pot petrece noaptea departe de copii. In aceasta situatie, este destul de complicat pentru cei doi parteneri sa-si gaseasca timp si pentru ei.

Nu au de gand sa scoata bani din portofel.De cele mai multe ori, banii sunt o problema pentru mamele singure. Nu este la indemana oricui sa plateasca pe cineva sa aiba grija de copil de fiecare data cand vor sa mai intarzie sau sa lipseasca de acasa. Ar trebui sa-i ceara partenerului sa contribuie si el cu bani? Unii se ofera si singuri, in schimb exista si persoane care nu concep asa ceva. Altii se gandesc ca, dupa ceva timp, li se vor cere diverse imprumuturi si prefera, inca de la inceput, sa nu se implice in asemenea relatii.

Femeile au resentimente fata de copilul lui.Barbatii care au copii din alte relatii sustin ca, de cele mai multe ori, atunci cand se implica intr-o relatie cu o femeie care are si ea copii, aceasta le reproseaza ca fac mai multe pentru proprii copii, decat pentru ai ei. In acest caz, barbatii prefera sa se desparta fara sa stea prea mult pe ganduri.

Sursa: askheartbeat.com